A híres chatgpt 3.5 miért lett ennyire buta?
Azért mert megjelent a fizetős 4.0?
Lassan minden választ úgy kezd hogy "ah értem"
Dehogy érted.
Próbálok vele nagyon alap kódokat, scripteket íratni. De ez egyre hülyébb.
Leírja a hibás kódot, aztán magyarázkodik hogy "jaj elfelejtettem meghatározni a változót"
Egy olyan változót használ amit előtte nem is írt le.
Vagy én írom le rosszul a promptot? Szerintem ez nem ezen múlik...
Kicsit hadd offoljak.
"Próbálok vele nagyon alap kódokat, scripteket íratni. De ez egyre hülyébb."
"Ja, "megjelent" a fizetős 4-es, több mint egy éve. De szarakodj csak nyugodtan a két éves ingyenes változattal, elvégre 20 euró nagy pénz nekünk, szegény éhező programozóknak."
El nem tudom képzelni, hogy mégis mi a francnak szórakozik 2024 közepén még bármilyen AI generálta kóddal bárki is. Amit ezek a sz..rok "tudnak" azt egy juniornak is csuklóból tudnia kell. Több idő megy el a kód átnézésére meg a hibajavításra, mintha megírnád saját kútfőből.
Több idő megy el a kód átnézésére meg a hibajavításra, mintha megírnád saját kútfőből."
Lefut a kód és azonnal kiírja hogy melyik sorban van a hiba. Vagy te olvasgatod?
Gyorsabban leírná, ha le tudná írni. De csak arra képes, hogy utólag megmagyarázza, hogy mi volt hiba a kódban amit leírt. Aztán leírja ugyanazt...
"Lefut a kód és azonnal kiírja hogy melyik sorban van a hiba. Vagy te olvasgatod?"
Jaj... ugye azt tudod, hogy egy kódban nem az az igazi hiba, amit fordításkor kidob a gép? Ha már ilyen hibákkal van tele, akkor tényleg használhatatlan.
"#4: nagyon el vagy tévedve, mind a juniorok, mint a GPT-4 / Claude / Copilot képességeivel kapcsolatban. De sose késő kibújni a kő alól, már ha tényleg a szakmában dolgozol, amit természetesen nem hiszek"
Akkor generálgass kódokat AI-al. El nem tudom képzelni, hogy milyen 1+1-nél bonyolultabb feladatokat tud egy AI anélkül megoldani, hogy hozzá kéne vágni a fél kódbázist és a követelményspecifikációkat.
A majdnem hasznos kategóriába azok az AI toolok tartoznak, amik javaslatokat tesznek a kód(sor) befejezésére vagy hasonló kiegészítő funkciókat látnak el. Mindenesetre várom, hogy te mint a szakma csúcsa, mit kezdesz vele.
Az AI tooloktól nem szabad elvárni, hogy pontos és azonnal használható kódot adjanak. Pláne nem szabad átnézés nélkül használni.
Pepecsmunkára viszont nagyon jól használhatók. Unit teszteket egész jól megírja a CHATGPT, de refaktorálásra is jól használható, ha mondjuk több helyen kell hasonló módosítást elvégezni.
Nagyon jól tud még listákat generálni és átalakítani. Én ezekre használom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!