Lehet belőlem programozó?

Nem tudom miért mindenkinek ennyire alacsony a %-a én mindenkit felfele pontoztam (kivéve egyet)
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!

Mert sok a sértődött vér pisti, és fáj neki, ha valaki értelmesett és igazat állított. Ezek a %-ok nem releváns-ak annak megállapítására, hogy az adott tartalom értelmes/hasznos vagy sem.
De ez igaz nagyjából minden jó kérdésre, amik értelmes válaszokat kap.
Nyilván benne van az is, hogy "A" embernek van 1 meggyőződése valamiről, és ahhoz foggal-körömmel kapaszkodik, majd "B" ember mond egy teljesen helyálló dolgot, ami szembe megy az "A"-éval. Mindenféle környezeti vagy kontextusi értelmezés nélkül, rávágja, hogy hülyeség, holott szituáció/feladat/probléma függvénye, hogy melyik a jobb dolog.
"Ha van egy kalapácsod, mindent szögnek nézel." Ami nem igazán hasznos.
Programozás is hasonló. Ha van egy nyelv amit ismersz, nem biztos, hogy az a legjobb mindenre is. Más problémákhoz más lesz a legjobb. Ezért nem is nyelv tanuláson van a hangsúly, hanem inkább a probléma megoldó képességen. Ezt úgy lehetne levezetni, hogy nem a csavarhúzókat kell megismerni, hanem amikor össze kell építeni valamit, akkor a megfelelőt fogd a kezedbe.
Adatbázisok esetén is, ellehet tárolni a regisztrációs adatokat: MySQL-be, MariaDB-be, MondoDB-be, Cassandra-ba... és sorolhatnám, de mindegyik máshogy viselkedik és tárolódik. De alapesetben, mindegyik tudja, de máshogy. Más lesz az egyiknek az előnye és a hátránya, mint a másiknak. De nyilván nem ezen a feladaton fog előjönni ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!