Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Lehet belőlem programozó?

Lehet belőlem programozó?

Figyelt kérdés
Jelenleg 5 éves gimnázium második évében vagyok. Elég jó iskola (országos szinten stabilan top 20 jopar eve) és osztályszinthez képest jól megy a dolog és szeretem is, de láttam ilyen mock interviewokat és ha ezeken múlna nekem soha sem lenne munkám de nyilván még van hátra 3 év meg még az egyetem de valahogy labilisnek érzem az egészet. Szerintetek lesz még esélyem valamit elérni?
2024. márc. 10. 23:09
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
27%
@10 Dehogy is! A problémamegoldás nem olyan dolog, amivel az emberek születnek. Egyetemen egy csomó hasonló problémát fogtok kidolgozni, belejössz.
2024. márc. 12. 18:07
 12/13 A kérdező kommentje:

Nem tudom miért mindenkinek ennyire alacsony a %-a én mindenkit felfele pontoztam (kivéve egyet)

Köszönöm a válaszokat mindenkinek!

2024. márc. 13. 11:36
 13/13 anonim ***** válasza:

Mert sok a sértődött vér pisti, és fáj neki, ha valaki értelmesett és igazat állított. Ezek a %-ok nem releváns-ak annak megállapítására, hogy az adott tartalom értelmes/hasznos vagy sem.

De ez igaz nagyjából minden jó kérdésre, amik értelmes válaszokat kap.

Nyilván benne van az is, hogy "A" embernek van 1 meggyőződése valamiről, és ahhoz foggal-körömmel kapaszkodik, majd "B" ember mond egy teljesen helyálló dolgot, ami szembe megy az "A"-éval. Mindenféle környezeti vagy kontextusi értelmezés nélkül, rávágja, hogy hülyeség, holott szituáció/feladat/probléma függvénye, hogy melyik a jobb dolog.

"Ha van egy kalapácsod, mindent szögnek nézel." Ami nem igazán hasznos.

Programozás is hasonló. Ha van egy nyelv amit ismersz, nem biztos, hogy az a legjobb mindenre is. Más problémákhoz más lesz a legjobb. Ezért nem is nyelv tanuláson van a hangsúly, hanem inkább a probléma megoldó képességen. Ezt úgy lehetne levezetni, hogy nem a csavarhúzókat kell megismerni, hanem amikor össze kell építeni valamit, akkor a megfelelőt fogd a kezedbe.

Adatbázisok esetén is, ellehet tárolni a regisztrációs adatokat: MySQL-be, MariaDB-be, MondoDB-be, Cassandra-ba... és sorolhatnám, de mindegyik máshogy viselkedik és tárolódik. De alapesetben, mindegyik tudja, de máshogy. Más lesz az egyiknek az előnye és a hátránya, mint a másiknak. De nyilván nem ezen a feladaton fog előjönni ez.

2024. márc. 14. 22:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!