Lehet belőlem programozó?

Nem értem #2 miért nincs 100%-on.
A gimi fő célja NEM a programozás magas szintű oktatása, az csak egy mellékes tantárgy ahol adnak egy jó alapot az EGYETEMHEZ. Ez azért lényeges, mert még maga az egyetem sem ad olyan tudást amit a munkaerőpiac értékel (azt a diákmunka + rengeteg otthoni gyakorlás adja), tehát a gimiben amit kapsz tudás, az csak ilyen bevezető jellegű.
#4, egyrészt én sem értem #2 miért nincs 100%-on, köszönöm az ő válaszát is
másrészt jól értelmezem, hogy a gimnáziumi tanulmányok kb. arra jók, hogy felvegyenek egyetemre és az álláskereséshez majdnem hogy semmi köze annak, hogy itt mi történik?
+ hogy egyetemen sem csak a tanulmányok, hanem a diák/gyakornoki munkák lesznek azok amik ténylegesen be tudják folyásolni, hogy hol kötök ki?

Álláskereséshez az egyetemnek egy jó részének sincs semmi köze.
Elvégre fontos, hogy jó kommunikációs készséggel rendelkezz, legyél érdeklődő és legyenek hobbijaid.
Nem a nerd-t fogják felvenni a nyitott személyiséggel szemben.
Azt felejtik el sokan, hogy bizony ott is emberekkel kell majd együtt dolgozni.
Fontos ezek mellett a tudás is, de leginkább, hogy mennyire tudsz tanulni és azt nagyon jól megtanítják a gimiben.
Az egyetemnél már valamilyen szinten alapozás megy, de még ott sem fogsz feltétlen olyan tudást kapni, amivel elhelyezkedsz.
Azt csak kizárólag munkahelyen.

Plusz dolog:
Nem akarlak elkereseriteni de nagyon telített a piac, battle royal szerűen működnek a cégek jelenleg. Nagy leépítések zajlanak.
Még egy kkv esetén is többkörös hosszú interjúk.
Szóval a legjobbak kerülnek be gyakornoknak is.
De viszont aki akar és megtesz mindent, kiépíti a jó kapcsolatokat(mert ez is kb. annyira fontos) annak nem kell félnie.
Csak legyen motivációd és élvezd, amit csinálsz.
Most egész jól szűri azokat a szakma, akik elvannak csak maguknak és csak a pénz érdekli őket.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!