Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Végül is, érti, vagy nem érti...

Végül is, érti, vagy nem érti a kódot?

Figyelt kérdés

Bemásoltam a chatgptbe egy kisebb programot (670 sor), hogy végezzen rajta analízist és megtette. Totál meg voltam döbbenve, mert olyan mély utalásokat tett, amire csak értelemmel rendelkező ember képes. Javaslatott tett még bizonyos megoldások cseréjére is. 670 sor, 47 függvény! Ezt csak úgy lehet, ha valaki az elejétől végéig érti is azt, amit a kód tartalmaz. Bazz, ez meg hogy lehetséges?

Magyrázatra várok.

jan. 13. 17:25
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
17%

#30: "gépi számítási technológia fejlesztésének mely szakaszában került az értelem képessége a rendszerbe szerinted?"

Kit érdekel? Az értelem (feltéve hogy nem vagy az isteni szikrában hívő kreacionista) nem egy összetevő, amit beletesz valaki a receptbe, hanem egy emergens jelenség, ami bizonyos körülmények között egyszerűen létrejön. Ez múlhat azon, hogy pl. elég nagy és gyors lesz a vas, hogy az addigi értelmetlenből értelmet tükröző reakciókat adjon, vagy azon, hogy olyan modell architektúrát dobnak rá, aminek a reprezentációs képessége gazdagabb, mint a korábbiaké. A lényeg a végeredmény, ami millió úton létrejöhet.

Az emberbe hol kerül bele az értelem képessége, az evolúciós családfánk mely pontján, vagy az embrionális fejlődésünk hány sejtes szakaszában?

jan. 18. 00:50
 32/43 anonim ***** válasza:
17%
Szóval, szerinted ez "bizonyos körülmények" között egyszerűen létrejön. Azok a "bizonyos körülmények" meg: -elég nagy és gyors lesz a vas, új modell architektúra, ezek is csak bizonyos körülmények között egyszerűen létrejöttek. Ahogy látom elég egyszerű akkor ez az egész. Kit érdekel? Hát szerintem a gondolkodó emberek nagy többségét nagyon érdekli az értelmes élet kialakulásának módja, az ai fejlesztőket is nagyon érdekelné ez a kérdés, de ahogy látom Téged nem. Jó Neked, hogy ennyire egyszerűen látod a dolgokat.
jan. 18. 11:45
 33/43 anonim ***** válasza:
17%
A kutatóknak, tudósoknak a mai napig kemény dió ez az emergens jelenség, ami bizonyos körülmények között, egyszerűen, millió úton létrejöhet. Sem biológiailag, sem számítástechnikailag nem igazán tudtak eddig egy utat sem eredményesen megtalálni ebből a millióból :D
jan. 18. 12:05
 34/43 anonim ***** válasza:
18%

Eddig voltak az ateisták, az istenhívők, és most, mintha kialakulóban lenne a technokrata ai hívő is. A gépisten majd megmondja, mit, hogyan, az elméjüket pedig feltölthetik a szerverre és adatokká válhatnak :D

https://www.youtube.com/watch?v=qOcktbXSfxU

jan. 18. 12:31
 35/43 anonim ***** válasza:
18%
Okos kis Ai hívő, nem érdekli hogyan került bele az értelem, de benne van, mert ő hiszi, meg ezt mondják majd, ezt vallja...ááá én megyek, hívőkkel szemben nem tudok érvelni. pedig ráérek. A nálam értelmesebbek már korábban felismerték a helyzetet, írták is, nekem csak most esett le.
jan. 18. 12:48
 36/43 A kérdező kommentje:

Jobb is lesz, ha mész.

Gépistenről te hadoválsz itt egyedül.

Öntudat? Értelem? Ezek létrejötte?

Még emberi vonatkozásban sem tud erre választ adni senki. Akkor mire fel kotkodácsolsz te itt?

Az emberi agy a hardver. Ezt kiegészíti némi boot kód, meg az alap-szoftver. A bele kerülő információ meg az adat. Az, amitől a kis szoftver-kezdemény egyre nagyobbá, jobbá, rugalmasabbá és teljesebbé válik.

Az értelem talán valahol az indformációtöbblet szemétdombján jön létre.

Megnézném (egy gondolatkisérlet erejéig), hogy mi lenne azokból a cscsemőkből, akiket ingerszegény környezetben, a négy fal között nevelnek 20 éves korukig, egy ablaktalan, fehérre festett falú szobában.

jan. 18. 18:57
 37/43 Tatyó ***** válasza:
22%

A riga rendesen ledobta Tőled a láncot :) . Érdekelne, miért teszel fel kérdéseket, ha minden választ -amik többé kevésbé, ugyanazt mondták- elutasítasz? Szinte minden válaszoló leírta Neked, hogy nem érti a kódot, érthetően indokolták is.

Ezt Te írtad többek közt: "amire CSAK értelemmel rendelkező ember képes"!!

Fölfogtad, hogy Te adtál választ a saját marhaságodra?!!

Az ai nem érti a kódot, Te meg nem érted, hogy nem érti. Szép pár vagytok, jól el lehettek egymással :D

Ha valaki azt a választ írta volna, hogy igen, érti a kódot, mi lett volna a következtetésed ebből? Erre is kíváncsi lennék. Amúgy minden hardver és szoftver mögött áll egy készítő és egy felhasználó.

jan. 19. 12:13
 38/43 anonim ***** válasza:
33%

A GPT teljesen jól érti a kódot, legalább annyira, mint az átlag paraszt. Az hogy utóbbiak pszichés vagy fotelfilozófiai okból nem hajlandóak az "érti" szót használni erre, az nem a GPT baja.

A GPT felismeri, és az állapotterében reprezentálja a kódodban rejlő mélyebb, absztrakt összefüggéseket is, mi több, érthetően ki is tudja fejezni mindezt, innentől kezdve az összes többi csak duma és parttalan filozófiai maszturbáció.

jan. 19. 13:25
 39/43 anonim ***** válasza:
45%
#35: Nézzenek oda, miket beszél egy zsák molekula! És magyaráz, hogy őbenne "szándék" meg "értelem" van. Milyen aranyos!
jan. 19. 13:29
 40/43 A kérdező kommentje:

Tudud ratyó, akarom mondani, tatyó, vagy mi a lóhere, én nem azt írtam, hogy

"amire CSAK értelemmel rendelkező ember képes"!!

Hanem ezt:

"Totál meg voltam döbbenve, mert olyan mély utalásokat tett, amire csak értelemmel rendelkező ember képes."

jan. 19. 14:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!