Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Tippek applikációfejlesztés...

Tippek applikációfejlesztés tanulásával kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Eléggé új vagyok a programozás világában, viszont nagyon érdekel és már egy ideje gondolkozom azon, hogy pontosan milyen irányba is kezdjem el. Végül az applikációfejlesztés mellett döntöttem, egyelőre csak front endben, később pedig néhány évnyi munka tapasztalattal talán back endben is. Jelenleg csak alap html tudással rendelkezem, de ez persze messze nem elég. Mellé még természetesen megtanulom a css-t és a js-t, de utána nem igazán tudom, milyen irányba kéne tovább haladnom. Szóval valaki tudna tippeket/tanácsokat adni ezzel kapcsolatban?

2023. dec. 26. 21:04
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
#20 Mert egy fejlesztő nem mérnökinfóra megy, hanem PTI-re.
2023. dec. 27. 14:18
 12/15 anonim ***** válasza:

"Frontendnél abszolút felesleges például a mérnökinformatikus végzettség. Ott konkrétan nem ér semmit a diploma"

A diploma alátámasztja hogy rendelkezel fundamentális informatikai alapismeretekkel. Ez kb. arra kell hogy ne kukázzák az önéletrajzodat. Másfelől hallgatói jogviszonnyal lehetőséged van diákmunkát vállalni / szakmai gyakornokoskodni, ilyen pozícióra pedig milliószor könnyebb bekerülni mint 0 tapasztalattal junior pozícióra ahová százszoros a túljelentkezés.

Egy szóval nem mondtam, hogy az egyetemi padban ülve fogod elsajátítani a reszponzív webes alkalmazás fejlesztésének a rejtelmeit. Viszont sokkal jobban fel fogod kelteni az érdeklődését a cégeknek az első full-time junior pozi jelentkezésnél, ha az önéletrajzodban szerepel, hogy rendelkezel 1 - 1,5 éves diákmunkás tapasztalattal, diplomával és nyelvvizsgával mint ha a HR-es olvassa a 100. jelentkezőnek az önéletrajzát, hogy érettségi + udemy kurzusok és ingyenes youtube videók... Harmadrészt a legtöbb szakmai gyakornoki hely fel is ajánlja a diplomázást követően hogy helyezkedj el náluk, tehát még csak "üresjáratba" sem kerülsz, hogy a tudásod megfelelő szinten van de a cégek válaszra sem méltatnak és be sem hívnak (mert találnak alkalmasabb jelöltet tőled). A diploma és az egyetem által nyújtotta lehetőségek jelentősen megkönnyítik a pályakezdők dolgát. Pár éve amikor nem volt többszörös túljelentkezés akkor behívták a diploma nélkülieket is most viszont nagyon nehéz dolga van egy nullkilométeres, végzettség nélküli egyénnek, mert megváltoztak a piaci viszonyok

2023. dec. 27. 14:44
 13/15 A kérdező kommentje:
És diákmunkát hol találhatok? Gondolom alapból nem könnyű találni, de semmit sem találtam. Bár még jó kis idő, mire megtanulom használható módon a front endet, de azért gondoltam rákérdezek.
2023. dec. 29. 20:42
 14/15 anonim ***** válasza:

Kereshetsz kifejezetten ilyen kulcsszavakra, akár google-ben, akár linkedin-en: intern, trainee stb.

Vagy vannak iskolaszövetkezetek, pl. a schönerz-nek is van: [link]

Eléggé rád van bízva, hogy hogy keresel, viszont nappali jogviszonyt általában kérnek.

2023. dec. 29. 20:53
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszi.
2023. dec. 31. 00:14
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!