Mennyit kereshet egy friss diplomás react fejlesztő?
Most lassú a piac, de br 650.000 és 1.000.000 között bármi.
Az Br 1 millió elérhetetlenül soknak tűnik, de van pár junior, akik annyira jók, hogy megtudják szerezni.
A br 800 950 már egy abszolút elérhető kategória. Rengetegen kezdik ezen a környéken egyetemn után, de még itt is picit ki kell tünni a tömegből.
A br 700-800 között teljesen átlagos.
Minden ami alatta van alacsony, de attól még rengetegen vannak ebben a kategóriában.
A képességeidtől és interjúkon adott teljesítményedtől függ igazán.
Mondjuk LinkedInen most láttam egy "medior - senior" pozíciót, ahol minimum 4-5 évet várnak el és a bérsáv br 650 - br 1.3 millió.
Ja és még full stack is a pozi, ahol kell minimális devops tudás.
Nagyon nehezen álltam meg, hogy ne röhögős emojizzam, vagy írjam oda, hogy "Ennél gyakornokok is jobban keresnek."
Tehát a szomorú valóság, hogy vannak olyan helyek, ahol semmiért felveszik a nagyon kétségbe esett, béna fejlesztőket.
Közvetlen ismerősöm (25-26 éves) egy amerikai cégnak fejleszt. Full remote, még az "állásinterjú" is Zoomon volt. Szerencsejáték paltforomok frontendjét. Igaz nem React-ban, hanem Angularban.
Nem szakad meg a munkában. Igaz számlásan (tehát adózik belóle), se kb. 2,5M Ft-ot számláz havonta. kb 3-4 évi gyakorlattal.
És ez 1-1,5 éves infó, necces hogy azóta már többet keres...
Ez az "év"-ezés sose releváns... Kedvencem, hogy kolléga 6évet dolgozott anno máshol, eljött hozzánk mint senior és sírtam a "deprecated" kódminőségén. Működött, de 1000+1 cikk leírja, hogy "ne úgy csináld".
Úgy aláhúzta a (fizetős) IDE-m vastagon sárgával a legtöbb kódját, szóval javíthattam ki.
Mikor szóltam neki erről, reakció: "Működik, nem?" Kapartam a falat... :D
Ennyit az évekről.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!