Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mit jelent a serverless?

Mit jelent a serverless?

Figyelt kérdés
2023. nov. 16. 18:18
 1/6 anonim ***** válasza:
51%
Szerver + fosztóképző. Mi a szövegkörnyezet? Több értelmet nyer, ha van mihez kötni.
2023. nov. 16. 18:22
 2/6 A kérdező kommentje:
Applikációkhoz írták. Szerver nélküli. De hogy, ha te is írod "Szerver + fosztóképző". Tehát mégis szerveren fut? Nem tudom értelmezni hogy írjatják ezt...
2023. nov. 16. 18:32
 3/6 anonim ***** válasza:
0%

Bocs, akkor megtévesztő volt, én csak a szót értelmeztem neked. A "serverless" szó alkotása a 'server' (szerver) és hozzátoldott fosztóképző ('less')-ből jön össze. server+less=serverless.

Itt az első bekezdés összefoglalja a technológiát:

[link]

2023. nov. 16. 18:39
 4/6 anonim ***** válasza:
73%
Azt jelenti, hogy neked nem kell foglalkoznod a szerverrel, ahol ezek az alkalmazások futnak. Elég neked az alkalmazásokkal törődnöd, a felhő alád teszi a szervert.
2023. nov. 16. 19:59
 5/6 anonim ***** válasza:
18%
azt jelenti, hogy önmagát futtatja, nem kell hozzá IIS, se Apache, azaz WebServer. Futhat szerver gépen is, felhőben (ideális), de nyilván az asztali gépeden is tud futni.
2023. nov. 17. 09:18
 6/6 anonim válasza:
68%

Egy klasszikus alkalmazást feltelepítesz egy szerverre és ott fut.

Egy serverless alkalmazást nem konkrét szerverre telepítesz, hanem a felhőbe és majd a felhő szolgáltató tesz alá erőforrást, amikor futnia kell. Előnye, hogy sokkal olcsóbb, mert csak konkrét használat/futás alapon fizetsz, míg egy szerverért akkor is fizetned kell, amikor nem fut rajta semmi (még ha elasztikus csökkentve is vannak a mögőtte lévő virtualizált erőforrások).

2023. nov. 17. 17:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!