Kinek hany ora diakmelo fert bele egyetem mellett?
Bsc? Igaz mérnökinfó, de ott kb az első 3-4 félév mellett szinte semennyi szakirányú munka nem fért bele. Alkalmi, beugrós diákmunkákat vállaltam hétvégén, esténként, h magamat nagyjából eltartsam.
Utána heti 20-al kezdtem diákmunkát/gyakorlati helyen, ami már kapcsolódott az informatikához és nem ütközött az órarendemmel. Utolsó évben alig volt már órám és azokat sikerült vagy esti időpontra felvenni, vagy egy napra többet, ha volt lehetőség tovább dolgozni 35-40 megvolt egy héten.
Igen bsc!
Itt elsofelev elegge konnyu mert emelteztem matekbol igy nem kell sokat tanuljak
Mérnökinfó végén, úgy hogy csúsztam 20-25 óra, de nagyon nehéz volt.
Viszont barátnőm szociálismunkás szakon főállásban tudta csinálni, úgy hogy volt ideje mellette még szórakozni is.
Nem diákmunkáztam 1500-2000 forintos megalázó órabérért, meghagytam a hátrányos helyzetűeknek a lehetőséget.
Előbb elvégeztem az egyetemet, utána helyezkedtem el juniorként full-time ahol már meg is fizették a munkámat.
5#
Érzem, hogy troll a komment, de itt nem pénzről van szó, hanem a szakmai tapasztalatról, amúgy meg nem 1.500-2.000 minden diákbér.
Én 3.000 / óráért programozta, de most már 3.500-4.000 / óra is simán elérhető.
Meg engem 1 év diákmunkás tapasztalattal, mit ha kiszámoljuk het 40 órára vetítve, szerintem nagyon maximum 6 hónap munka lett volna, egyetem után rögtön br 900-ért vettek fel és elég egyszerű volt a dolgom. Viszont ha nem csináltam volna semmit, akkor valószínúleg a br 650 lett volna reális.
Meg amúgy munkahelyemen, hiába első állásom már mondták, hogy fél év mulva feltolnak medior szintre, szimplán meg meg van a tapasztalatom és elég ügyes vagyok, ami feltolja 1 millió fölé a fizetésem majd.
Tehát szerintem a diákmunka rettenetesen fontos. Ezt nem is neked akarom leírni, mert látszik, hogy trollkodsz, de nehogy valaki elhiggye, hogy nem érdemes egyetem mellett dolgozni. Tipikusan ezek az emberek tudnak rettenetesen nehezen elhelyezkedni a szakmájukban, még akkor is ha jók.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!