Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ha otthoni projektet programoz...

Ha otthoni projektet programoztok, terveztek elotte?

Figyelt kérdés
Vagy elkezdtek egybol kodolni, es majd kozben a felmerulo problemakra rakerestek?
2023. szept. 17. 13:14
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
69%

Attól függ mi a feladat, mekkora, milyen projekt.

Mindenhol tervezni kell, nem lehet csak úgy durr bele.

Van ahol alaposabban, van ahol kevésbé alaposan tervezek előre.

Például webnél úgy szoktam, hogy egy-egy adott feladatra tervezek, de már előre számolok a függőségekkel és annak a legoptimálisabb módját próbálom megtalálni, persze néha refaktorálgatni kell.

Én utazás közben szoktam füzetben rajzolgatni, írogatni. Folyamatábrát fejben tervezni, lejegyzetelni röviden, de jobb lenne számítógépes formában rögzíteni.

Általában fentről lefele tervezek.

- Felhasználó kezelés

- Regisztráció

- Belépés

- Adminisztráció

A gyakori nem jól kezeli a többszörös szóközt.

Én általában így írom a TODO listát. Egy-egy feladat kis része beljebb tabolva, vagy szóközzel beljebb tolva.

Mindig a legbelső feladaton megyek végig. Fel-le mozgatom az adott feladatokat.

Bármi felmerül közben azt oda írom a végére, vagy az elejére.

Ezeket a jelzéseket használom a sor elejére, hogy lássam mi a státusz:

> Feladat amivel foglalkozom

- Feladat amivel foglalkoznom kell

x Befejezett feladat

? Nem tudom még kell e vele foglalkozni, vagy mi legyen vele

Ezek mellett dokumentálás, JIRA taszk, verzió kezelés stb.

2023. szept. 17. 20:17
 12/16 vmg ***** válasza:
Igen, mindig megtervezem a feladatokat és nagyjából az ütemtervet, ami persze néha borul. Én színekkel jelzem, a zöld --> kész, kék --> folyamatban a sárga --> teendők. Ezzel párhuzamosan dokumentálok is.
2023. szept. 18. 08:17
 13/16 franciasrac ***** válasza:
56%
Ha a barátaimmal együtt kódolok, általában hosszabb a tervezés mint a kódolás. Viszont ha egyedül dolgozok személyes projekteken, inkább a lehető legkevesebbet tervezem, csak azt írok, ami a fejemben van, és majd kiderül ha valaminek meg kell változnia utána. Nem feltétlenül jobb, de nekem így jobban tetszik, mert egyszerűen unom a tervezésből, és semmi nincs fix, mindig lehet újabb ötletem valami dologra
2023. szept. 18. 14:04
 14/16 anonim ***** válasza:
83%
Akii keveset tervez, az sokat szopik. Aki egyáltalán nem tervez, az még többet szopik.
2023. szept. 18. 14:57
 15/16 anonim ***** válasza:
58%

Nem feltétlenül.

Ha egy sablonos dologról van szó, amit már több tucatszor megcsináltam, akkor ott van a kész terv a fejemben, minek tervezgessek.

Ha egy kisebb project, akkor megint csak nem tartom szükségesnek.

2023. szept. 19. 08:12
 16/16 anonim ***** válasza:
90%
A saját projektet az ember fejben nagyon sokat forgatja magában, így elég sok minden összeáll, elég részletesen, anélkül, hogy le kellene írni.
2023. szept. 20. 15:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!