Ezekben az alkalmazásokban milyen nyelvvel kell írni?
Pld c++ vaagy c#, lua, ilyenek sorolom is:
- unity
- unreal engine
- python
- visual studio
- game maker studio
Az Unreal úgy tudom alapvetően a saját "nyelvére" és a C++-ra támaszkodik, de pl. az 5-ösben akár python kódod is használhatsz.
A python maga egy nyelv, nem alkalmazás, szóval python is python.
A Visual Studio alapvetően .NET/C# IDE.
A többit passzolom.
Hogy mi? Ezekből 2 alkalmazás, de azon belül is IDE...
A Unity és az Unreal Engine egy engine. A python egy programnyelv, a visual studio meg egy fejlesztőkörnyezet...
Azt javaslom, angolul írj bennük, de ha nem megy, akkor próbálhatod magyarul...
Unity - native C#, de bármit támogat amivel lehet kompatibilis dll-t fordítani
Unreal - native C++, de támogat rengeteg más scriptnyelvet is (pl Lua, python, js, verse)
- python - python... leírták
VS - nem GameEngine, mérnöki szoftverek fejlesztésére használják legtöbben, native C++ & C# támogatás, de hivatalosan is rengeteg más templatet is támogat (pl Angular, Xamarin, etc)
Game Maker Studio - GML, saját nyelve az engine-nek
Általában, minden valamire való dolognak van saját, hivatalos dokumentációja: [link]
Unity-nek és Unreal-nek is.
Ha ez nem elég van mögötte community.
Ha az sem elég van mögötte support.
De először a programozás alapjainak felszedését tanácsolom, pl rengeteg ingyenes kurzus van a neten. Akár egy yt videósorozatból is fel tudod magad készíteni, hogy elindulj. A nyelv kb mindegy, ajánlom a pythont az egyszerűsége és a mögötte lévő community miatt. De ez után kb bármit tanulhatsz.
Java: C#-ra hasonlító objektum orientált erősen típusos nyelv. A szerver oldalon jelenleg is a világpiac egy nagy részét uralja, leginkább üzleti alkalmazások fejlesztésére használják, de manapság már visszaszorult a mindennapi használata főleg a hobbiprojektek tekintetében. Megtanulni megéri, nyugdíjas állást tudsz vele keresni, de sokadik nyelvnek is elég ismerni.
Azzal kezded amelyikkel akarod. Programozás, nem olyan, mint a beszéd nyelv, hogy kezd előrről a számokat.
Hanem, ha alapvető algoritmus gondolkodás meg van, akkor egy új nyelv alapját 1 hét alatt megtudod tanulni.
Pl. én a Go nyelvet 2 nap alatt tanultam meg, igaz közre játszott a faék egyszerűsége. :)
Unreal: C++, C#
Unity: C#
Python: Python
Visual Studio: C#, C++, Visual Basic......mivel ez egy IDE...
Game Makert nem használtam még
Én Unity-ben C# mellett használok még javascriptet is, ami technikailag C# nyelv, csak JS szintaktikával. AddOn rendszerhez megfelelő.
Ha akarok rakok be LUA interpretert, vagy pythont...akkor azokat is lehet használni, persze van ami fizetős, vagy épp magadnak kell megírni a dolgokat hozzá.
Mit szeretnél pontosan? lehet, ha a kérdést máshogy közelítjük meg többet lehet segíteni a megoldásban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!