Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ha kellene irnod egy programot...

Ha kellene irnod egy programot Python nyelven?

Figyelt kérdés

Pl egy kigyos jatekot.

Akkor elotte utananeznel pl annak,hogy a pygame modul miket tartalmaz ami segithet a feladat megoldasaban vagy hogy kezdenel hozza?

2023. aug. 23. 18:13
 1/4 anonim ***** válasza:
80%
Ha ilyen egyszerű fost kellene írnom amit megírtak előttem 1 millióan akkor megfognám és egy konkrét open-source implementációt húznek le githubról és kedvem szerint upgradelném vagy átalakítanám
2023. aug. 23. 22:36
 2/4 anonim ***** válasza:
52%
Miért pont pythonban? Webre nem jó?
2023. aug. 24. 10:25
 3/4 anonim ***** válasza:
52%
Ha kezdő lennék, akkor rákeresnék arra, hogy “snake game in Python tutorial” a youtube-on, és végigcsinálnám vele együtt, például [link]
2023. aug. 26. 06:13
 4/4 anonim ***** válasza:

"Bezzeg az én időmben" hozzászólás jön.

Szóval annak idején kölyökkoromban (2000 körül) én Turbo Pascal-ban csinálgattam a dolgaimat. Ez úgy nézett ki, volt egy "Programozzunk Turbo Pascal nyelven" könyvem, amit rongyosra olvastam, meg a könyvtárból folyton kivettem a "Játékprogramok készítése Turbo Pascal és Assembly nyelven" könyveket. Aztán kitaláltam mindenfélét, hogy milyen játékokat csinálgatok ezek alapján. Persze, tízből jó ha egy elkészült annyira, hogy demónak lehetett csúfolni, viszont iszonyat sokat tanultam belőle.

Ma meg már ott a net. Amúgy ma már nehezebb ilyennek nekiállni, mert "régen", a karakteres képernyőre kirajzoltál egy kockát, aztán az volt a kígyó feje. Ma meg már a grafikus megjeneítés idejében nyilván csinos kígyót akarsz rajzolni, szóval előbb rá kell tanulni a rajzolásra, aztán az inputok kezelésére, meg ezer másik dologra. Régen volt egy ciklusod, abban egy Delay, meg megnézted mi van épp lenyomva, oszt' csá. Ma meg több szál, eseménykezelés, miegymás. Meredekebb a learning curve.

Szerintem haladj lépésről lépésre:

- Csinálj egy progit, ami egy textbox-ba kiírja másodpercenként az aktuális időt. Csináld meg tized-század másodpercre.

- Csinálj egy másikat, ami kiírja, hogy épp melyik nyíl van lenyomva

- Egy harmadikat, ami megjelenít néhány PNG képet. Egyiket a másik fölött (háttér, előtér)

- Ha ezek megvannak, akkor próbáld meg összerakni ezeket, hogy hogyan lesz ebből kígyós játék.

2023. aug. 28. 09:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!