Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Python programozási nyelven...

Python programozási nyelven mi a megoldása ennek a feladatnak?

Figyelt kérdés

Írj egy dolgozati eredményeket kiértékelő programot!

Kérjük be a maximálisan elérhető pontszámot a max változóba, valamint a diák által elért pontszámot a p változóba!

Írjuk ki a diák elért érdemjegyét a tárolt pontszámok alapján:

p >= 90% ---> 5

p >= 80% ---> 4

p >= 65% ---> 3

p >= 50% ---> 2

p < 50% ---> 1

#program #dolgozat #pont #Python #osztályzó #dolgozat kiértékelő
2021. márc. 19. 16:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Ez sajnos annyira nehéz feladat, hogy több év tapasztalattal a hátam mögött sem tudom megoldani. Azt tanácsolom, hogy ezeket használd: input, int, if, elif, else.
2021. márc. 19. 16:21
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Bekér maxpontszám

Bekér elértpont

Százalék = itt számold ki

Ha maxpont nagyobb mint 90

Visszatérés 5

Különben ha maxpont nagyobb mint 80

Visszatérés 4

...

Különben

Visszatérés 1

2021. márc. 19. 16:22
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy elég nagy troll a tanár, hogy egy beépített függvénnyel azonos nevű változóban kell eltárolni a megadott pontszámot...
2021. márc. 19. 16:34
 4/12 A kérdező kommentje:
Nagyjából értem a második választ, de sajna mégsem sikerül. A kódra lenne szükségem.
2021. márc. 19. 16:50
 5/12 anonim ***** válasza:
Nem vagyok egy Python-guru, de ez akármelyik programozási nyelvben megoldható elágazásokkal. Még ha trükkös vagy, egymásba sem kell ágyaznod őket. ;)
2021. márc. 19. 16:51
 6/12 A kérdező kommentje:
Már az 5-ös, 4-es, 2-es, 1-es sikerült. A 3-as a híja csak. :)
2021. márc. 19. 16:57
 7/12 A kérdező kommentje:

Már vagy a huszadik verzióval próbálkozok. :)

Előbb-utóbb majd csak összejön.

2021. márc. 19. 16:58
 8/12 A kérdező kommentje:

Siker, siker, SIKEEERRR!!! :)

Megcsináltaaaaam! Teljesen egyedül! :) VAZZEE!

Kib@szott kezdő vagyok, ez volt nagyjából életem legelső önálló megoldása! A legelső programom! Juhééééjj! :)

Már amikor idejöttem megkérdezni, kb 70%-ban össze volt állva, de sehogy sem akart sikerülni. Aztán addig próbálgattam, míg rájöttem.

Ezelőtt a feladat előtt életemben ha összesen 4 órát foglalkoztam Pythonnal, sőt, bármilyen programozással együttvéve az összeset, akkor sokat mondok.

2021. márc. 19. 17:31
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Gratulálok. Kód van? Hátha tudunk mondani hozzá valami hasznosat
2021. márc. 19. 17:39
 10/12 tabaki ***** válasza:
100%

Élvezet olvasni a verbálisan lejtett örömtáncodat. A kérdezők egy része eleve úgy áll hozzá, hogy a programozás valami másik dimenzióban játszódó, a számára megközelíthetetlen hülyeség, itt csak a megoldást akarja megkapni – ha kellően erőszakos, és eleget sír, előbb-utóbb meg is kapja, aztán marad ugyanaz a szamár, aki volt. A másik csoport, melybe ezek szerint te is inkább tartozol, maga is foglalkozik a problémával, és rájön, hogy ezek a feladatok némi igyekezettel mégiscsak kibogozható rejtélyek, és örömét leli a megoldásban. A kétféle beállítottság alapvetően eltérő lelki élményeket eredményez: Az első egyre magasabb szintű és összetettebb feladatokban tapasztalja, hogy mindenki más okosabb, mint ő, a második élete meg ehhez képest diadalmenet, hiszen újabb és újabb fejtörőkben győzedelmeskedve bizonyítja a maga számára, hogy még okosabb, mint gondolta...

Szinte bizonyos, hogy a te nehezen kiküzdött megoldásodnál találhatni jobbat is, az is lehet, hogy néha az igyekezeted ellenére sem jutsz eredményre – de ha valaki odateszi magát, annak az itteni válaszolók is szívesen segítenek. Nemcsak azért, mert a feladatba ölt munka önmagában is becsülni való, hanem, mert jóval nagyobb eséllyel érted meg az útmutatást vagy az esetleg készen kapott megoldást. Én is javaslom, hogy tedd közzé a kódodat, hátha a kollégák találnak még rajta optimalizálni való. Ez biztosan tanulságos lesz, mellesleg nemcsak neked, hanem másnak is. Mivel a Python érzékeny a behúzásokra (amiket a Gyakori eltüntet), a programodat ne ide írd, hanem valamelyik kódmegosztó oldalra, pl:

[link]

[link]

[link]

2021. márc. 19. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!