Python programozási nyelven mi a megoldása ennek a feladatnak?
Írj egy dolgozati eredményeket kiértékelő programot!
Kérjük be a maximálisan elérhető pontszámot a max változóba, valamint a diák által elért pontszámot a p változóba!
Írjuk ki a diák elért érdemjegyét a tárolt pontszámok alapján:
p >= 90% ---> 5
p >= 80% ---> 4
p >= 65% ---> 3
p >= 50% ---> 2
p < 50% ---> 1
Bekér maxpontszám
Bekér elértpont
Százalék = itt számold ki
Ha maxpont nagyobb mint 90
Visszatérés 5
Különben ha maxpont nagyobb mint 80
Visszatérés 4
...
Különben
Visszatérés 1
Már vagy a huszadik verzióval próbálkozok. :)
Előbb-utóbb majd csak összejön.
Siker, siker, SIKEEERRR!!! :)
Megcsináltaaaaam! Teljesen egyedül! :) VAZZEE!
Kib@szott kezdő vagyok, ez volt nagyjából életem legelső önálló megoldása! A legelső programom! Juhééééjj! :)
Már amikor idejöttem megkérdezni, kb 70%-ban össze volt állva, de sehogy sem akart sikerülni. Aztán addig próbálgattam, míg rájöttem.
Ezelőtt a feladat előtt életemben ha összesen 4 órát foglalkoztam Pythonnal, sőt, bármilyen programozással együttvéve az összeset, akkor sokat mondok.
Élvezet olvasni a verbálisan lejtett örömtáncodat. A kérdezők egy része eleve úgy áll hozzá, hogy a programozás valami másik dimenzióban játszódó, a számára megközelíthetetlen hülyeség, itt csak a megoldást akarja megkapni – ha kellően erőszakos, és eleget sír, előbb-utóbb meg is kapja, aztán marad ugyanaz a szamár, aki volt. A másik csoport, melybe ezek szerint te is inkább tartozol, maga is foglalkozik a problémával, és rájön, hogy ezek a feladatok némi igyekezettel mégiscsak kibogozható rejtélyek, és örömét leli a megoldásban. A kétféle beállítottság alapvetően eltérő lelki élményeket eredményez: Az első egyre magasabb szintű és összetettebb feladatokban tapasztalja, hogy mindenki más okosabb, mint ő, a második élete meg ehhez képest diadalmenet, hiszen újabb és újabb fejtörőkben győzedelmeskedve bizonyítja a maga számára, hogy még okosabb, mint gondolta...
Szinte bizonyos, hogy a te nehezen kiküzdött megoldásodnál találhatni jobbat is, az is lehet, hogy néha az igyekezeted ellenére sem jutsz eredményre – de ha valaki odateszi magát, annak az itteni válaszolók is szívesen segítenek. Nemcsak azért, mert a feladatba ölt munka önmagában is becsülni való, hanem, mert jóval nagyobb eséllyel érted meg az útmutatást vagy az esetleg készen kapott megoldást. Én is javaslom, hogy tedd közzé a kódodat, hátha a kollégák találnak még rajta optimalizálni való. Ez biztosan tanulságos lesz, mellesleg nemcsak neked, hanem másnak is. Mivel a Python érzékeny a behúzásokra (amiket a Gyakori eltüntet), a programodat ne ide írd, hanem valamelyik kódmegosztó oldalra, pl:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!