Python programozási nyelven mi a megoldása ennek a feladatnak?
Írj egy dolgozati eredményeket kiértékelő programot!
Kérjük be a maximálisan elérhető pontszámot a max változóba, valamint a diák által elért pontszámot a p változóba!
Írjuk ki a diák elért érdemjegyét a tárolt pontszámok alapján:
p >= 90% ---> 5
p >= 80% ---> 4
p >= 65% ---> 3
p >= 50% ---> 2
p < 50% ---> 1
Kedves tabaki!
Köszönöm szépen a biztató szavaidat és örülök, ha örömöt okoztam! Tényleg nagyon örültem, hogy sikerült megoldanom, és persze most is örülök neki. Köszönöm, hogy az általad felvázolt két nagy csoport közül a pozitívabba soroltál. Mindazonáltal erős önkritikával rendelkezem, így tudom, hogy igen gyakran érzem magamat inkább a másik csoport tagjának és sokszor nem csak annak érzem magamat, hanem az is vagyok. :) Főleg így, kezdőként ezen a területen. Nem is tudom, hogy jutott eszembe ide írnom a kérdésemet a feladattal kapcsolatban, de akkor már épp be voltam kissé sokallva, hogy nem akar összejönni, és egy napja nem is aludtam, szóval nem igazán voltam a csúcson semmilyen képességem területén, a gondolkodásén meg főleg. :) Szóval, ha már eszembe jutott, akkor már hirtelen ki is írtam ide a kérdést. És szerencsére olyan válaszokat kaptam, amikkel nem jutottam előrébb, mert azokat már addig is tudtam, csak a konkrét hogyanját nem. Ettől függetlenül minden válaszolónak köszönöm, hogy megtisztelt a válaszával! A feladat legnagyobb része már készen volt, csak az a néhány részlet hiányzott még. De mivel -utólag persze :) - szerencsére senki nem írta meg válaszban a kódot, így addig csesztettem magamat vele, amíg sikerült! Tudom, persze hogy másnak ez nevetségesen egyszerű feladat, de nekem teljesen új ezzel kapcsolatban minden. És még van egy csomó másik még megoldandó programozási feladat, ami előtt csak állok, és nézek mint a harmadik teve Noéra. :) Szóval inkább az általad említett butább csoportba tartozom egyelőre. De azért próbálkozom.
Köszönöm a linkeket, amiket küldtél! Lehet, hogy tényleg meg fogom osztani valahol a kódot, de egyelőre még nem küldtem el a megoldásomat a tanáromnak, tehát addig nem akarom megosztani sehol, nehogy véletlenül szembetalálkozzon vele valahol, és az a gyanú vetüljön rám, hogy csak lenyúltam az egészet.
Köszönöm még egyszer! Minden jót!
#11 Kezdő vagy, nem buta. Nem tudni dolgokat nem gond, ha addig fejeled a falat amíg szét nem törik akkor menni fog. Szokták mondani, hogy a profi többször rontotta el, mint ahányszor a kezdő egyáltalán nekiállt - és ez a legnagyobb különbség köztük, akármiről legyen szó.
Szóval csak hajrá! A segítség kéréssel sincs semmi gond, csak ne ebben a formában tedd - "itt a kódom, itt akadtam el, mit csinálok rosszul" jobb neked, mert tanulsz belőle, illetve jobb a válaszolónak is, mert nem azt látja hogy kiírtad a házidat hogy más megcsinálja helyetted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!