Mennyire hat nevetségesnek a kód, a program?
Dehogy működött rendesen. Egyszerű meg végképp nem volt. Kérdezz olyanokat, akik mondjuk ford T modellt is vezettek.
A nevetségesség nem az én kitalációm. Más is így látja. Kezdetlegesek voltak az első távbeszélő készülékek, az első tévék meg, mai szemmel nézve még röhejesek is.
Szerintem műszaki szemmel nagyon rosszul látod a világot a régi idők műszaki dolgai nem nevetségesek sokkal inkább érdekesek, elismerésre méltó ötletek megjelenésèt, megvalósítását látni bennük.
A régi kódokat mai szemmel nehéz átlátni, leginkább a hardver korlátozta a kódokat is nehéz belegondolni hogy gépi kód és az ahhoz nagyon közeli nyelvek voltak elérhetőek, a hardvereket sokszor direktben kellett basztatni, nincs több mag több szál csak megahertzek kilohertzek, nincs "végtelen" memória stb.
Személy szerint én úgy tekintek a régi szoftverekre mint legtöbb esetben egy szakma tekint a múltbéli teljesítményére, hisz nem voltak meg az eszközeik mint ma vannak
Ezenkívül sok helyen a mai napig azt a kódot használják amit 60-80as években írtak (Pl bankok COBOL-t használnak ha jól emlékszem) én is van hogy egy kódbázissal a 90-es évekből foglalkozom és vicces néha látni egy egy "ideiglenes" javítást
Az Adobe CS6 ugyan még csak 13 éves, de az általam ismert grafikusok többsége mai napig azt használja, mert nem hajlandóak átállni a CC előfizetésre - s valahol igazuk is van, mert évi több százezer forintot spórolnak meg így, s gyakorlatilag minden profik által alkalmazott képmódosítás megvan a Photoshop/Illustrator CS6-ban is.
Vagy ott van a 2008-as kiadású abevjava/ÁNYK program amit az egész ország használ és gyűlöl, de hát eléggé működik ahhoz, hogy az állammal komunikáljanak - még ha ezt a kódbázist persze karban is tartják.
Aztán van egy csomó ember akinek az Office 2003/2007 van beragadva, pedig talán már nem is élnek hozzá az aktiváló szerverek.
De informatikai érettségin azt hiszem egész sokáig a KompoZer volt az egyik hivatalos HTML szerkesztő program, pedig hát az egy be sem fejezett szoftver, ami ráadásul 2007 óta abandonware.
A régi videojátékokról meg ugye nem is beszélve,
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!