Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mennyire hat nevetségesnek a...

Mennyire hat nevetségesnek a kód, a program?

Figyelt kérdés
Elnézem, hogy a korábbi idők technikai vívmányai, mint a régi idők tévéi, autói, telefonjai, mosógépei, egyéb szerkezetei, milyen nevetségesek ma. Azt nem tudom, hogy vajon ugyanez a szoftverekre is igaz? Már mint, hogy a korábbi, húsz, harminc éves szoftverek is ugyanilyen érzetet keltenek azokban, akik ma fiatalok, akik csak tizen pár évesek? Mit gondoltok erről?

#oldszoft
2023. aug. 19. 22:58
 1/10 anonim ***** válasza:
55%
Miért lenne nevetséges a régi idők dolgai? Egyszerűség alapján dolgoztak. Akár az autóknál is. Működött rendesen, nem volt teletömve extrákkal, túlzsúfolva bonyolítva a felfüggesztés stb.
2023. aug. 19. 23:23
 2/10 A kérdező kommentje:

Dehogy működött rendesen. Egyszerű meg végképp nem volt. Kérdezz olyanokat, akik mondjuk ford T modellt is vezettek.

A nevetségesség nem az én kitalációm. Más is így látja. Kezdetlegesek voltak az első távbeszélő készülékek, az első tévék meg, mai szemmel nézve még röhejesek is.

2023. aug. 19. 23:33
 3/10 Gugu Gabor ***** válasza:
88%

Szerintem műszaki szemmel nagyon rosszul látod a világot a régi idők műszaki dolgai nem nevetségesek sokkal inkább érdekesek, elismerésre méltó ötletek megjelenésèt, megvalósítását látni bennük.

A régi kódokat mai szemmel nehéz átlátni, leginkább a hardver korlátozta a kódokat is nehéz belegondolni hogy gépi kód és az ahhoz nagyon közeli nyelvek voltak elérhetőek, a hardvereket sokszor direktben kellett basztatni, nincs több mag több szál csak megahertzek kilohertzek, nincs "végtelen" memória stb.

2023. aug. 20. 00:47
 4/10 anonim ***** válasza:
3: Továbbá nincs operációs rendszer sem (az csak valamikor az 1960-as évek második felében kezdett el terjedni). De később is készültek gépek operációs rendszer nélkül (el se fért volna).
2023. aug. 20. 02:26
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Személy szerint én úgy tekintek a régi szoftverekre mint legtöbb esetben egy szakma tekint a múltbéli teljesítményére, hisz nem voltak meg az eszközeik mint ma vannak

Ezenkívül sok helyen a mai napig azt a kódot használják amit 60-80as években írtak (Pl bankok COBOL-t használnak ha jól emlékszem) én is van hogy egy kódbázissal a 90-es évekből foglalkozom és vicces néha látni egy egy "ideiglenes" javítást

2023. aug. 20. 02:42
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
A grafikus felületű programok ugyan elég kezdetlegesek mai szemmel, de sok parancssoros eszköz van még mindig, ami gyakorlatilag kortalan.
2023. aug. 20. 07:15
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Az Adobe CS6 ugyan még csak 13 éves, de az általam ismert grafikusok többsége mai napig azt használja, mert nem hajlandóak átállni a CC előfizetésre - s valahol igazuk is van, mert évi több százezer forintot spórolnak meg így, s gyakorlatilag minden profik által alkalmazott képmódosítás megvan a Photoshop/Illustrator CS6-ban is.

Vagy ott van a 2008-as kiadású abevjava/ÁNYK program amit az egész ország használ és gyűlöl, de hát eléggé működik ahhoz, hogy az állammal komunikáljanak - még ha ezt a kódbázist persze karban is tartják.

Aztán van egy csomó ember akinek az Office 2003/2007 van beragadva, pedig talán már nem is élnek hozzá az aktiváló szerverek.

De informatikai érettségin azt hiszem egész sokáig a KompoZer volt az egyik hivatalos HTML szerkesztő program, pedig hát az egy be sem fejezett szoftver, ami ráadásul 2007 óta abandonware.

A régi videojátékokról meg ugye nem is beszélve,

2023. aug. 20. 12:03
 8/10 anonim ***** válasza:
2023. aug. 20. 17:00
 9/10 anonim ***** válasza:

DOS, DOOM, 1993 és a reakciók,

https://www.youtube.com/watch?v=GC7Onhm3tto

2023. aug. 20. 17:14
 10/10 A kérdező kommentje:
Igen, ilyesmire gondoltam én is.
2023. aug. 20. 20:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!