Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Volt már olyan, hogy nem...

Volt már olyan, hogy nem tudott jó választ adni?

Figyelt kérdés
A chatgptre gondolok. Feltételezem, hogy sokan kipróbálták. A kérdésem hogy akinek volt olyan, hogy nem tudott a chatgpt jó választ adni, ott mi volt a kérdés? Mire nem tudta a választ a mestersége inteligencia? Programozásra gondolok!
2023. aug. 8. 16:04
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
87%

Én csak kértem tőle egy listát 10 pop sztárról, majd utána azt, hogy soroljon fel 3-3 számot ezektől, itt már vérzett, majd kértem, hogy ugyan azoktól az előadóktól soroljon fel 1-1 albumot, itt konkrétan már új előadók is bekerültek és teljesen kiesett a kontextusból, valamint hibákat is folyamatosan halmozni kezdett. 5. iterációra pedig már fogalma sem volt, hogy egy írónak miért nincs keresnivalója a zenei előadók között, bár fogalmam sincs miért generálta le. Ez még release után volt pár hónappal, amikor teszteltem a határait, de most sem sokkal nehezebb elérni azokat, kicsit komplexebb, de egyáltalán nem agysebész kérdésekkel.

Egyébként az SO-nak miért lenne létérdeke, hogy bármilyen language modelt lehúzzon? Valamin be kell tanítani ezeket a modelleket és nem lesz versenyképes egy AI, ha nincs miből "táplálkoznia". Tudom, ez nem ilyen egyszerű, ezért használtam idézőjelet, de ez már a hogyan magyarázd el egy 6 évesnek, hogy mi az az AI kategóriájú kérdés. :D

2023. aug. 8. 23:30
 12/14 anonim ***** válasza:
90%
Kedves kérdező, amit ti driver néven kiköptetek a gpt-vel, az igen messze áll attól, hogy drivernek nevezzük, de attól is, hogy egyáltalán kommunikáljon SPI-on...
2023. aug. 9. 00:03
 13/14 A kérdező kommentje:

A valóságban egy nyelvi mintázaton is alapul a működés, vagyis a válasz attól is függ, egy adott stílus leggyakrabban milyen stílusbeli interakciót vált ki.

A mesterséges intelligencia tehát akkor áll a szolgálatunkba, amikor rájövünk, itt nem a parancsok és utasítások vezetnek eredményre. Ezt követően tudjuk csak tapasztalni, hogyan szóljunk hozzá, hogy valóban azt a választ kapjuk, amire kíváncsiak voltunk.

Ez pedig egy olyan új tudást kíván, amelyet kizárólag a tapasztalatok útján lehet elsajátítani. Olyan, mint amikor egy ember megismeri a másik ember stílusát, a szokásait, vagyis egy egyéni folyamaton keresztül zajlik a tanulás.

2023. aug. 9. 04:20
 14/14 anonim ***** válasza:
71%

#13 Ezt a sablonxar szöveget is a mesterséges "intelligencia" írta?

Egyébként nem tudom hogy pontosan mire vonatkozott a kérdés.

Úgy értelmezem, hogy akárhogy is tettük fel neki a kérdést, nem sikerült rossz választ kicsikarni tőle.

Ez ugye lehetetlen, mivel ennek a bizonyításához végtelen idő szükséges.

De a lényeg, hogy már sokszor ráuntam a kérdezgetésére a folyamatos rizsa miatt amit válogatás nélkül ráhány az emberre akkor is ha egy imsa nemet vagy igent kellene válaszolnia.

2023. aug. 9. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!