Olyan kérdéssel fordulnák a tagokhoz, hogy a gépem a játékoknál leáll! Valaki talán tudja a választ 5 hónapos gépről van szó ami nem is volt használva szinte csak felteleitvel és kész mi lehet a probléma?
Terhelés alatt figyeld a hőmérsékleteket, meddig mennek el a leállással bezárólag. Ha megvan, írd ide.
Érdemes lenne a gép adatait is leírnod, kevesebbet kell úgy találgatni.
Ha terheés alatt kifagy a gép, annak jellemzően a következő okai lehetnek:
-Szar a driver. (használj legfrisebbet, és ne használt 2 monitort egyszerre... ha úgy is szar, akkor nem hiszem, h drivergond)
-Túlmelegedik valami. Jellemzően a videokari. Lesd meg, hogy pörög-e a ventije, és esetleg nézd a hőmérsékletét stress-test közben. 85-90 fokig kb jó vagy.
-Szar a tápellátás.
Ez utóbbi tipikusan durván játékfüggő tud lenni, mert egyes játéktechnológiák, pl directx, vagy vulkan egész máshogy használják a videokarit. meg azon belül a processek is. És vannak áramigényesebb dolgok...
Nekem is volt ilyan, hogy egyes játékok ugyanúgy 100%-os kihajtották a videokarim, de mivel az csak DX9-es volt, így nem okozott gondot. De egy DX11-es játéktól pl elszállt a franba, mert az áramigényesebb dolgokhoz fért hozzá.
Ez a legvalószínűbb ok szerintem, de persze olyan sorrendben írtam őket, milyen sorrendben könnyebb kizárni az okokat.
Driverfrissítés meg másodmonitor kihúzása nem valami nagy teszt. Míg egy táp cseréjéhze minimum kérni kell valakitől egy másikat kölcsön.
Ja igen... Ha esetleg a videokártyádon van 6pin van 8pin csatlakozó, és esetleg a tápon nincs, SEMMIKÉPP ne használj molex-6pin átalakítót.
Azokat nem játékra találták ki.
(és kérlke ne hívd VGA-nak a videokártyád... nincs is rajta olyan csatlakozó már...)
"és kérlke ne hívd VGA-nak a videokártyád"
Video Graphics Accelerator
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!