27evesen felvettek programtervezo infora egy videki egyetemen, irakozzak be?
10# Mondjuk a ChatGPThez azt fűzném hozzá, hogy attól függ melyik modelt és azt hogyan használja az ember.
Nekem például fél nap alatt sikerült a ChatGPTvel egy rendszer szintű refaktort csinálni, amivel előtte 2 senior fejlesztő foglalkozott és azt mondták nem lehet jobban megcsinálni. Végül a megoldásomat az ügyfél cégnek megmutatták, mint innovatív megoldás.
A ChatGPT adta az ötletet, majd végül a chatgpt írt meg kb mindent, mert a neten alig volt róla bármi, ami az én helyzetemben tudott volna segíteni.
Ezen kívül még rengeteg elég komoly dolgot megcsinált nekem és növelte a produktivitásom. Szerintem nem csak junior szintig használatos. Nagyon jókat tudsz mondani, csak meg kell tanulni megfelelően használni.
12# Nem. Ez a tipikus példája a "nem tudom használni a chatgpt-t"-nek, ami miatt sokan azt hiszik haszontalan.
Abszolút nem kell egész kódbázist beadni az chatgptnek, amugy sem tudnál ilyet csinálni. A probléma megértésével el tudod magyarázni 4-5 mondatban neki és tudsz alap szintű példákat írni.
Rögtön adott egy megoldást, ami nem működött, de együtt ötletelve, debugolva sikerült megoldani.
A project szinten specifikus konfigurációt igényelt a megoldás, azt egy az egyben leírta nekem és elmagyarázta. Ehhez sem kell ismernie a teljesen projectnek a stuktúráját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!