Ha programozó szeretnék lenni, mit javasolnátok az én esetemben? Bootcamp vagy egyetem?
34 éves gépészmérnök vagyok, közel 10 éve dolgozom a szakmában, de már elegem van. Azt hiszem kicsit kiégtem, arról nem is beszélve, hogy a fizetések mostanában megálltak nettó 5-600 között, és akkor már kifejezetten szerencsés vagyok és gürcölhetek egész nap, úgy, hogy hulla fáradtan megyek haza.
Alap szinten tudok programoz(gat)ni, szóval úgy gondolom, hogy az "agyam" megvan hozzá, illetve adott a műszaki diploma. Az IT mindig is érdekelt, pályaválasztásnál is kis híján múlt, hogy nem ebbe az irányba mentem. Én egyébként jelenleg "vállalkozóként" dolgozom, de mostanában nagyon kevés a munka (és a pénz is, a fent említettnél is jóval kevesebb), és ez várhatóan csak rosszabb lesz. Cserébe viszont rengeteg a szabadidőm.
Az én esetemben mit ajánlanátok?
a) Egy esti vagy levelező BSc, ami 3 és fél éves. Talán még pár tárgyat el is tudnék ismertetni a gépész képzésről, így ha nagyon ügyes vagyok menne az 3 év alatt is (de lehet, h nem). Kb. 37-38 éves koromra lehetnék pályakezdő az új szakmámban.
b) "Állásgaranciás" bootcamp 2 és fél millióért (plusz a bőr, amit lehúznak rólam a 1,5 éves kötelező alulfizetett gyakornokoskodással, így már közel 4,5 millió). Codecool full-stack képzést néztem ki. Elég jónak tűnik. 10 hónap intenzív tanulás, kb. 1400 óra. Utána fél év ingyenmunka minimálbér alatt, majd 1 év ott, ahova kiközvetítettek (ha ki tudnak közvetíteni). Az 2,5 év, de ekkorra már, ha minden összejön, előrébb leszek, mint egy átlag egyetemista frissdiplomás. Munkatapasztalat, fizetés, minden téren. Egyedül a diploma fog hiányozni és az elméleti alap jó része. Ha érzem magamban az erőt, esetleg utána elvégezném a BSc-t is, mire 40 lennék...
Jelenleg a ez utóbbi felé hajlok.
Mi a véleményetek? Ti hogy döntenétek?
Esetleg más alternatíva?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!