Hogy törjek ki az "ördögi körből"?
Igazán építő jellegű hozzászólás volt ez 10-es, aki itt pszichológushoz kellene forduljon, az maximum te lehetsz. Ugyan miből szűrted le azt, hogy nem élvezetből csinálnám? Imádok programozni, most is azt teszem, mert olyan mint a legózás, a lehetőségek határtalanok, az hogy jobban keresnék, nyilván egy másik cél - az vesse rám az első követ, akinek nem célja a magas fizetés!
Nulla empátia, kritizálás és előítéletek tömkelege néhány mondat alapján - ez vagy te - holott nem látsz bele az emberek valódi múltjába és élethelyzetébe. Olvasva a válaszod, "érdekes" lehet veled együtt dolgozni, konkrétan sajnálom a munkatársaidat. De tudod mit? Ugyan az előző bejegyzésem utolsó gondolatmenetével mondok most ellent, de tiszta szívemből kívánom, hogy egyszer majd te is legyél hasonló patt élethelyzetben és pontosan olyan építő jellegű tanácsokat kapj, amilyeneket te most adsz. Szép napot!
"Nulla empátia, kritizálás és előítéletek tömkelege néhány mondat alapján - ez vagy te - holott nem látsz bele az emberek valódi múltjába és élethelyzetéb"
Mivel sem a HR-t, sem a leendő munkáltatódat és jó eséllyel a munkatársaidat sem fogja érdekelni sem a múltad sem a jelenlegi élethelyzeted pusztán az hogy mire vagy képes szakmailag, ezért kár is erre appellálnod hogy majd megsajnálnak hogy jajj szegény és emiatt alkalmaznak. Mint írtam az ilyen tehetetlen, önsajnáltató embereket nem szívesen alkalmazzák sehol, főleg nem a versenyszférában, mert rossz hatással vannak egy pozitív közegre az állandó panaszáradatukkal (amit itt is művelsz egy szakmai témában) ezért kifejezetten nehéz dolgod lesz elhelyezkedni, főleg végzettség nélkül és ilyen szerény eredményeket felmutatva mint amikkel jelenleg rendelkezel. Jótanácsként és segítő szándékkal írtam hogy 1) a személyiségeden változtass, mert ez hatalmas red flag, ilyen mentalitással már a HR körön kiesel, de ha mégis továbbjutnál valami csoda folytán próbaidő alatt fixen kirúgnak 2) csináljad a referenciamunkákat és töltsd fel githubra, mert eddig a teljesítményed számegyenesen 0, épp ezért nem hívtak be sehová, ahol kiderül milyen a személyiséged.
"Ugyan az előző bejegyzésem utolsó gondolatmenetével mondok most ellent, de tiszta szívemből kívánom, hogy egyszer majd te is legyél hasonló patt élethelyzetben és pontosan olyan építő jellegű tanácsokat kapj, amilyeneket te most adsz."
Köszönöm a jókívánságot, ha ilyen 'patt élethelyzetbe' kerülnék amilyenben te vagy, legalább példát tudnék mutatni számodra, hogy hogyan kell kitörni belőle! :)
Egyetértek az előttem hozzászólóval te nem kérdést tettél fel hanem a "Számítástechnika - Programozás" fórumba írtad a magánéletedben történt baromságokat.
Mi kell ahhoz hogy junior pozíciót betölts?
Informatikus diploma + erős angol nyelvismeret + szakmai gyakorlati tapasztalatat vagy referenciamunkák.
Ha ez teljesül -> hajrá, jó eséllyel pályázol egy junior pozícióra
Ha nem teljesül -> akkor ne csodálkozz hogy nem hívnak be sehová a lőtéri kutyát sem érdekel a nyomorod hogy miért nem rendelkezel egy junior pozi betöltéséhez szükséges kompetenciákkal és papírokkal.
Legyenek pet projektjeid, azokat linkeld a CV-dbe. Ha nem dolgoztál a szakmában, ezzel tudsz valamit felmutatni. Az sem mindegy, milyen a jelentkezésed, nem mindenki ír jó önéletrajzot. Ez csak egy tipp. De biztos hogy sok fiatal, lelkes pályakezdő is van a szakmában és inkább őket választják, mint akiről azt olvassák, hogy kb. egy évtizede tanult programozni, de azóta is csak próbál elhelyezkedni a szakmában, de nem jött össze neki.
Azt mondod, a jelenlegi munkahelyeden teljesen kiszipolyoznak, és ez már fizikailag is látszik rajtad. Ha ennyire rossz állapotban vagy, teljesen logikus lépés lenne más, hasonló munkakörben IS állást keresni. Legalább annyit tehetnél magadért, hogy keresek egy új munkakörnyezetet, ahol egy KICSIT jobb mint az előző 8 éved volt! Aztán onnan még mindig mehetsz tovább programozni, miután még többet gyakoroltál!
Én amúgy úgy törtem ki, hogy elmentem egy programozó iskolába és valós projekteken, struktúráltan, napi min. 8 órában tanultam a programozást, és azonnal fel is vettek utána valahova. De nyilván ehhez sok anyagi erőforrás kell, ha te ezzel nem rendelkezel, ez az út nem áll nyitva sajnos.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!