Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy törjek ki az "ördögi...

Hogy törjek ki az "ördögi körből"?

Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy 31 éves fejjel, egy olyan irodai munkát csinálok immár 8 éve ugyan annál a cégnél, ami betanított és energiailag leszív, ráadásul a fizetés is rossz. Én programozást tanultam, 2évig jártam egyetemre, de sajnos végül nem tudtam lediplomázni, mert az élet úgy hozta, hogy korán el kellett kezdenem dolgozni és mellette nem tudtam rendesen tanulni (sajnos ilyen a természetem). De, annyira ki vagyok már égve és szeretnék változtatni, napi szinten tanulok munka után python-t és jól megy, mert frissen tartottam az idők alatt a tudásomat és youtube-on is láttam, hogy a "self taught programmer" is felér egy diplomával és egyszerű elhelyezkedni (gondolom amerikában biztos), csak a skill számít. Viszont, akárhány helyre beadtam a jelentkezésemet, egyszerűen sehová nem hívnak vissza. Az a baj, hogy otthagyni a jelenlegi munkámat addig nem tudom, amig biztosra másikat nem találok, de nap mint nap érzem, hogy szipolyozódik belőlem ki minden életenergia és már attól tartok, ha netán be is hívnának interjúzni, meglátják a fejem, hogy milyen élettelen, kiégett ember vagyok :( Pedig én szeretném bebizonyítani a tudásom és bizonyítani magam előtt illetve a szüleimnek is, elég sokszor kerültem úgymond padlóra ezzel a sok kudarccal és mindig felálltam, de kezdek már elfáradni, az önbizalmam is egyre csak kevesebb minden egyes ilyen után.. :/ Van/Volt már valaki hasonló cipőben? Ki tudott törni ebből az ördögi körből? Ha igen, hogyan? Hol talált munkát? (én linkedin-en és profession-on próblkozom)

2023. jún. 19. 20:24
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Igazán építő jellegű hozzászólás volt ez 10-es, aki itt pszichológushoz kellene forduljon, az maximum te lehetsz. Ugyan miből szűrted le azt, hogy nem élvezetből csinálnám? Imádok programozni, most is azt teszem, mert olyan mint a legózás, a lehetőségek határtalanok, az hogy jobban keresnék, nyilván egy másik cél - az vesse rám az első követ, akinek nem célja a magas fizetés!

Nulla empátia, kritizálás és előítéletek tömkelege néhány mondat alapján - ez vagy te - holott nem látsz bele az emberek valódi múltjába és élethelyzetébe. Olvasva a válaszod, "érdekes" lehet veled együtt dolgozni, konkrétan sajnálom a munkatársaidat. De tudod mit? Ugyan az előző bejegyzésem utolsó gondolatmenetével mondok most ellent, de tiszta szívemből kívánom, hogy egyszer majd te is legyél hasonló patt élethelyzetben és pontosan olyan építő jellegű tanácsokat kapj, amilyeneket te most adsz. Szép napot!

2023. júl. 4. 18:33
 12/17 anonim ***** válasza:
0%

"Nulla empátia, kritizálás és előítéletek tömkelege néhány mondat alapján - ez vagy te - holott nem látsz bele az emberek valódi múltjába és élethelyzetéb"

Mivel sem a HR-t, sem a leendő munkáltatódat és jó eséllyel a munkatársaidat sem fogja érdekelni sem a múltad sem a jelenlegi élethelyzeted pusztán az hogy mire vagy képes szakmailag, ezért kár is erre appellálnod hogy majd megsajnálnak hogy jajj szegény és emiatt alkalmaznak. Mint írtam az ilyen tehetetlen, önsajnáltató embereket nem szívesen alkalmazzák sehol, főleg nem a versenyszférában, mert rossz hatással vannak egy pozitív közegre az állandó panaszáradatukkal (amit itt is művelsz egy szakmai témában) ezért kifejezetten nehéz dolgod lesz elhelyezkedni, főleg végzettség nélkül és ilyen szerény eredményeket felmutatva mint amikkel jelenleg rendelkezel. Jótanácsként és segítő szándékkal írtam hogy 1) a személyiségeden változtass, mert ez hatalmas red flag, ilyen mentalitással már a HR körön kiesel, de ha mégis továbbjutnál valami csoda folytán próbaidő alatt fixen kirúgnak 2) csináljad a referenciamunkákat és töltsd fel githubra, mert eddig a teljesítményed számegyenesen 0, épp ezért nem hívtak be sehová, ahol kiderül milyen a személyiséged.

"Ugyan az előző bejegyzésem utolsó gondolatmenetével mondok most ellent, de tiszta szívemből kívánom, hogy egyszer majd te is legyél hasonló patt élethelyzetben és pontosan olyan építő jellegű tanácsokat kapj, amilyeneket te most adsz."

Köszönöm a jókívánságot, ha ilyen 'patt élethelyzetbe' kerülnék amilyenben te vagy, legalább példát tudnék mutatni számodra, hogy hogyan kell kitörni belőle! :)

2023. júl. 4. 20:44
 13/17 A kérdező kommentje:
Szakmai téma... Feldobtam egy kérdést a GYIK-re. Továbbra is erősíted a szegénységi bizonyítványod, de nem baj, kapsz te majd az élettől egy kurvára hatalmas pofont aztán magadhoz térsz.. Mondom én, hogy személyeskedsz, mi az hogy változtassak a személyiségemen? Hogy változtassak rajta, ha ilyennek születtem? Semmi baj nincs a személyiségemmel, legfeljebb magadat látod a tükörben tesó. Provokatív szándékkal írkálsz ide, nem voltál még ilyen helyzetben és mégis úgy csinálsz mintha te lennél az atyaúristen. Meg mi az hogy arra apellálok, hogy majd megsajnálnak? Miből szűrsz le te ilyen infókat? Az tuti, hogy újságírónak jó lennél, mert jó kis elméleteket gyártassz. Mondjuk a 3-as értékelésed is sokat elárul rólad. Mostmár tényleg sajnálom azokat akik veled dolgoznak, ilyen tajgetoszpozitív emberrel rohadt jó lehet együtt dolgozni. Amikor gerincet osztottak, te sem álltál sorban. Egy gazember vagy. Azért is írtam (csak olvasni tudni kéne), hogy olyanok beírását várom, akik átéltek hasonló helyzetet és építő jellegű hozzászólást írnak, nem pedig trollkodnak/elítélnek/kritizálnak. Tudod van Konfuciusztól egy kedvenc idézetem ami így szól: "Ha te vagy a legokosabb ember a teremben, akkor rossz teremben vagy." - ez rád egy az egyben igaz. Remélem, majd egyszer valamikor észhez térsz és megtanulsz viselkedni és majd emlékezni fogsz erre a pillanatra s rájössz, hogy mekkora tahó voltál és hogy az elnyomottságod miatti feszkót itt vezeted le idegenek közt, névtelenül. Gratulálok, csak így tovább.
2023. júl. 4. 22:18
 14/17 anonim ***** válasza:
7%

Egyetértek az előttem hozzászólóval te nem kérdést tettél fel hanem a "Számítástechnika - Programozás" fórumba írtad a magánéletedben történt baromságokat.

Mi kell ahhoz hogy junior pozíciót betölts?

Informatikus diploma + erős angol nyelvismeret + szakmai gyakorlati tapasztalatat vagy referenciamunkák.

Ha ez teljesül -> hajrá, jó eséllyel pályázol egy junior pozícióra

Ha nem teljesül -> akkor ne csodálkozz hogy nem hívnak be sehová a lőtéri kutyát sem érdekel a nyomorod hogy miért nem rendelkezel egy junior pozi betöltéséhez szükséges kompetenciákkal és papírokkal.

2023. júl. 4. 23:53
 15/17 anonim ***** válasza:
72%

Legyenek pet projektjeid, azokat linkeld a CV-dbe. Ha nem dolgoztál a szakmában, ezzel tudsz valamit felmutatni. Az sem mindegy, milyen a jelentkezésed, nem mindenki ír jó önéletrajzot. Ez csak egy tipp. De biztos hogy sok fiatal, lelkes pályakezdő is van a szakmában és inkább őket választják, mint akiről azt olvassák, hogy kb. egy évtizede tanult programozni, de azóta is csak próbál elhelyezkedni a szakmában, de nem jött össze neki.

Azt mondod, a jelenlegi munkahelyeden teljesen kiszipolyoznak, és ez már fizikailag is látszik rajtad. Ha ennyire rossz állapotban vagy, teljesen logikus lépés lenne más, hasonló munkakörben IS állást keresni. Legalább annyit tehetnél magadért, hogy keresek egy új munkakörnyezetet, ahol egy KICSIT jobb mint az előző 8 éved volt! Aztán onnan még mindig mehetsz tovább programozni, miután még többet gyakoroltál!

Én amúgy úgy törtem ki, hogy elmentem egy programozó iskolába és valós projekteken, struktúráltan, napi min. 8 órában tanultam a programozást, és azonnal fel is vettek utána valahova. De nyilván ehhez sok anyagi erőforrás kell, ha te ezzel nem rendelkezel, ez az út nem áll nyitva sajnos.

2023. júl. 7. 22:33
 16/17 anonim válasza:
0%
Igényelj vízumot, költözz Cupertinóba és jelentkezz állásra az Apple-höz! Oda elég egy középiskolai végzettség! Meglátod egy pillanat alatt rendbejön az életed és olyan tökéletes életed lesz amilyenről álmodni sem mertél! Havi 3 milló forint fizetést fogsz kapni, az Apple Park mellet pedig van egy apartment lakópark ahol egy apartment lakás havidíja 1 millió forint, a maradék 2 millát meg magadra költheted. Az apartment lakóparkban összebarátkozhatsz Apple dolgozókkal, remek szabadtéri lehetőségek vannak ott, edzőterem is és még medence is van a lakóparban! Ráadásul az Apple Park épületéből az Apple Park közepén lévő parkban tudsz sétálni, kiszellőztetni a fejed. A Café Macs-ben ami az Apple Park épületében van olyan kávét rendelhetsz aminek a tetején egy Apple logó van tejszínből. Nagyon menő! Én ott fogok élni és dolgozni, lehet még össze is futunk majd ott.
2023. nov. 10. 14:40
 17/17 anonim válasza:
Ne foglalkozz ezekkel a leértékelt s*ggfejekkel (nem véletlenül vannak leértékelve). Valószínűleg ilyen nárcisztikus személyiségek lehetnek akiket nem érdekel mások érzelmei. Tény, hogy nem arról szól egy interjú, hogy te most milyen állapotban vagy, DE emberek vagyunk és nem robotok. Ha a HR-esek szarnak rád akkor az róluk árulkodik, nem rólad. Legyen ez a dolog kétoldalú.
febr. 29. 11:17
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!