Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Van valami érdekes "projekt...

Van valami érdekes "projekt ötlet" amivel lefoglalhatom az agyam? Egyáltalán jó ötlet "terhelnem" velük az agyam?

Figyelt kérdés

Junior programozó vagyok. Munkahelyen bugokat javítok és apróbb funkciókat csinálok, egyelőre semmi nagy dologról nincs szó. Szeretek itthon programozni, gyakorolni, kaptam is korábban "gyakorló feladatot" amit végül jóvá is hagytak, így jutottam el oda hogy új dolgokat is csinálhassak.

Mostanság viszont főleg bugokat javítok, ketten elmentek tőlünk, a többi fejlesztő belemerültek 3 nagy fejlesztésre, nekem így egyelőre nincs "új" task és már kicsit kezd unalmassá válni a bug javítgatás.

Arra gondoltam, hogy itthon bele kezdenék egy projektbe ami motiválna és még gyakorolnék/tanulnék is mellette, de van egy "kis" problémám:

1. ADHD-s vagyok. elég gyakran megfeledkezek dolgokról, vagy épp elhagyom azokat, pl elkezdtem 4 hónapja csinálni egy éttermes-rendelős oldalt (mint pl egy foodora, csak kisebb, egyszerűbb), kb 1 hónapja nem tudom rávenni magam hogy hozzá nyúljak mert "majd máskor", "most nincs kedvem" stb... Ezzel szemben viszont van, mikor elkap egy jó ötlet és órákig dolgozok rajta, majd megint elszáll az egész és viszlát pár hónapig.

2. Unalmasak a "tipikus projektek". Pl egy landing page-t, To-Do-t vagy egy blogot összerakni. Folyamatosan keresgélek projekt ötleteket és mindenhol ezeket hozzák fel. Értem hogy miért, de már ALT+F4-eznék amint meglátom a "blog" szót.

3. Sokszor nem tudok dönteni, avagy épp nehezen döntök, hogy milyen libet használjak XY dolog megvalósítására. Addig stimmel, hogy Laravel és Vue (mert a cég is azt használja). Azon felül? Van 800.000 féle-fajta megoldás 1 problémára/ötletre, de honnan tudom, hogy az biztosan megfelel a célnak?

Szóval össze vagyok zavarodva és terheltnek érzem az agyam ilyenkor, ráadásul nem is kicsit.

Van valami olyan projekt ötlet, ami nem ez a tipikus "csinálj egy blogot/todot/webshopot" projekt, hanem valami "más"? Valami amiből ténylegesen tudok tanulni, effektíven? Esetleg valami oldal ahonnan tanulhatok pl frontenddel kapcsolatos dolgokat? Pl design-hoz nincs nagy érzékem, inkább a backend ami megfog, de szeretnék fejleszteni a frontend skilljeimen is.

Mitévő legyek?

2023. jún. 18. 12:52
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Tehát csak webes dolgok érdekelnek?

Ötlet:

1. Valamilyen multiplayer játék (lehet kártyajáték, táblás játék, de akár 3D grafikás is), ehhez kell frontend és backend is. Lehet kis projekt is, de nagy is, attól függően mennyire bonyolult játékot választasz

2. Titkosított kommunikáció, ehhez is kell frontend és backend is

3. Termesztés naptár (mit mikor lehet ültetni, hova, hogy kell gondozni, mikor lehet szüretelni, stb)

2023. jún. 18. 13:28
 2/2 anonim ***** válasza:

Készíts olyan alkalmazást, ami a későbbiekben segíteni fog, így nem érzed időpocsékolásnak.

Pl.:

-Családon belüli vállalkozásnak vagy ismerősnek, akinek van vállalkozása. Esetleg egy alapítványnak vagy nonprofitnak ingyen csinálni valamit.

-Magadnak egy áltanánosabb CMS, amit a későbbiekben freelancer munkákra tudsz használni

2023. jún. 18. 16:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!