Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Van e programozói egyetemi...

Van e programozói egyetemi képzettséged? Megérte a fáradtságot?

Figyelt kérdés
Gondolkozom hogy beiratkozzak e egyetemre, de nem szeretnék csalódni és hogy a végén még csak felesleges energia és pénzkidobás legyen. Ezért érdekel hogy mások akik befejezték megérte e? Vagy akik otthon tanultak megérte e, tudtak e komolyabb céghez bekerülni diploma nélkül? Sokan azt mondják hogy fontos az egyetem, mert komolyabb cégek kérik,sokan pedig azt mondják, hogy inkább otthonról érdemes tanulni könyv, kurzus , youtuberól teljesen ingyen,vagy akár pénzért. De nem szeretném azt hogy 4-5 évig szenvedjek, vért izzadjak, azért hogy a végén ne kelljen a diploma és csak díszként álljon a szekrényben
2023. máj. 19. 10:25
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
48%

Én már lassan 15 éve, hogy egyetemre jártam, szóval a magam nevében azt mondhatom, hogy akkor nekem megérte, mert akkoriban még nagyjából esélytelen volt diploma nélkül komoly, jól fizető melót megkapni.

Nem hogy kvázi alapelvárás volt, hogy meglegyen a diplomád, de még az se volt mindegy, hogy melyik felsőoktatási intézményben végeztél.

Manapság szerintem ez már messze nem olyan kritikus szempont, legalábbis amennyire én rálátok a junior pozícióknál a jelölt szűrés folyamatára.

2023. máj. 22. 10:17
 12/15 anonim ***** válasza:
67%

Voltam programozó szakirányú diploma nélkül is (úgy ~20 évvel ezelőtt) és most már van szakirányú végzettségem is, így van összehasonlítási alapom.

Az valami fantom téveszme, hogy bármiféle papír nélkül találsz rendes munkát. Nem fogsz. Interjúra se hívnak be. Ma már annyira alapnak számít legalább egy OKJ, hogy anélkül teljesen esélytelen.

Így legalább egy FOSZK-ot vagy Bprofot mindenképpen szerezned kellene, de én sem értem, miért ódzkodsz a tudástól?! Majd mesterszakot végzett szoftvermérnökök között akarsz érettségivel programozgatni, vagy hogy…?

2023. máj. 23. 06:16
 13/15 anonim ***** válasza:
55%

Ambíció-függő. Ebben a szakmában bárki el tud helyezkedni, aki ért hozzá. Nekem is sok olyan ismerősöm van, aki programozik, pedig csak érettségije van.

Az egyik interjún tőlem kb felkérdezték az egyetemi matekot, mert pénzügyi cég volt és érteni kellett az elemzések mögötti elméletet. Végül nem mentem oda, mert voltak bajok a céggel, de nagyon morcos lettem volna ha ezen csúszik el a dolog. Szóval nekem megérte.

2023. máj. 25. 19:53
 14/15 anonim ***** válasza:
9%

"Nekem is sok olyan ismerősöm van, aki programozik, pedig csak érettségije van."

Ez már fals.

2023. máj. 26. 08:17
 15/15 anonim ***** válasza:
18%
Ez jó kérdés! Tizenhármas, és kinek van érettségije?
2023. máj. 27. 07:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!