Miért nem működik a kód megfelelően/determinisztikusan?
Figyelt kérdés
Itt van ez a kód.
Alapvetően arról van szó, hogy ha a hőszenzor 25 fok felett mér, akkor kapcsol a szervomotor, kapcsol a led, kapcsol a lcd kijelző stb.
Viszont van egy kapcsolóm, amit ha lenyomok, akkor ki kellene kapcsolnia az egésznek. Legalábbis a lednek meg a szervo motornak.
Na most az történik, hogy hol kikapcsol, hol nem?
Miért lehet ez?
Köszönöm
2023. máj. 17. 14:43
1/13 anonim válasza:
Ne használj delayt, blokkolja a program futását, így abban az időben teljesen válaszképtelen. nézz utána a megszakításoknak.
2/13 A kérdező kommentje:
Pff kivettem, de így meg aztán tényleg semmit nem csinál.
2023. máj. 17. 15:10
3/13 A kérdező kommentje:
Természetesen kössz a választ, megnézem.
2023. máj. 17. 15:10
4/13 anonim válasza:
A Delay maradhat de a gomb nyomás ellenőrzéssel kezdd a loopot. O tűnik a legfontosabbnak
5/13 A kérdező kommentje:
Jah, értem.
Köszönöm.
2023. máj. 17. 18:36
6/13 anonim válasza:
ettől még nem hiszem hogy jobb lesz mert telefonon néztem, de azzal kezdeném. Mondjuk nem értem, ha megnyomod kikapcsol akkor többet nem csinál semmit vagy mi a koncepció.
7/13 anonim válasza:
54 sor:
if(temperature > threshold && !isOn)
35 sor:
if (temperature >= threshold && !isOn)
Tulajdonképpen ez a kettő majdnem ugyanaz, mi értelme ?
8/13 A kérdező kommentje:
Hmm, majd megnézem, köszi az észrevételt.
2023. máj. 17. 18:53
9/13 anonim válasza:
ja a kapcsolónál a pullup resistor be van kötve ? mert ha jól látom nyomásra low a pin.
10/13 A kérdező kommentje:
Kapcsolni kapcsol, csak nem mindig és semmilyen logikát nem találok benne.
2023. máj. 17. 19:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!