Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan kivitelezhető így...

Hogyan kivitelezhető így programozást tanulni?

Figyelt kérdés
26 évesen rájöttem hogy a programozás az amivel szeretnék foglalkozni. Egyetemre szeretnék járni főállás mellett. Ami még jo ban megnehezítené a dolgot az az hogy,matekból nagyon gyenge voltam középsuliban, sőt majnem meg is buktam. De ez azért volt mert nem érdekelt és nem gyakoroltam. Pl magántanár mellett mindig szerettem és megértettem a matekot, de sajnos nem volt rá pénzem. Nagyon rá akarok feküdni a matekra mert egyetemen ez szinte a fő tantárgy. Hogyan kivitezhető végigcsinálni az egyetemet ennyi nehézség mellett? Valakinek sikerült,milyen volt?
2023. máj. 11. 01:28
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Melyik egyetemen van szigorlat PTI szakon???
2023. máj. 11. 13:18
 12/17 anonim ***** válasza:
Mérnökinfó szakon van (ha nem törölték még el), sehol nem beszéltem PTI szakról.
2023. máj. 11. 13:22
 13/17 anonim ***** válasza:
Bocs, de ha programozónak akar menni az illető, akkor az PTI szak, nem mérnökinfó. Mérnökinfó az teljesen más tészta, ott tanulsz csomó olyan dolgot is, aminek köze nincs a programozáshoz és jellemzően a mérnökinfósok nem fejlesztőként helyezkednek el, sokkal inkább mondjuk hálózati területen vagy mondjuk DBA-ként.
2023. máj. 11. 14:09
 14/17 anonim ***** válasza:
Aha, szóval ezért mennek mérnökinfó szakon olyan sokan szoftverfejlesztő specre.
2023. máj. 11. 14:29
 15/17 A kérdező kommentje:
Akkor megéri nekem az egyetem? Vagy inkább kezdjek el magamtól tanulni itthon? Akár kurzus, akár könyv. Tetszik a programozás, próbáltam már hobbi szinten. Kitartó vagyok a probléma megoldásban és szeretek elmélyülni a munkában ,egyedül
2023. máj. 11. 14:56
 16/17 anonim ***** válasza:

Megfelelő tudás és gyakorlat esetén nem feltétel a diploma. Viszont diplomával sokkal jobbak az esélyeid. Ha viszont se diploma se gyakorlat nincs, akkor elég esélytelen vagy.

Márpedig 26 évesen már nagyon nagy hátrányból indulsz, ha autodidakta módon akarsz tanulni. Nagyobb esélyed van az egyetemmel vagy legalább egy bootcamp elvégzésével, mint magadtól, mert az eltartanak 5-6 évig, mire használható tudásszinted lenne.

2023. máj. 11. 15:09
 17/17 anonim ***** válasza:

Először én elkezdenék a helyedben otthon programozgatni hogy lássad, higy tényleg szimpatikus -e nem pedig csak hirtelen felindulás.

Másodszor fontos azt tudnod hogy kell releváns tárgyból emelt érettségidnek lennie hogy felvegyenek.

Az egyetem hasznos, egyrészt ad egy csomó alapot, és papír megléte ha nem is elkerülhetetlen de mindenképpen fontos.

Arról nem beszélve hogy célszerű gyakornokoskodni amint lehet, mivel könnyebb elhelyezkedni és ad tapasztalatot.

2023. máj. 11. 19:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!