3 beadandó feladatot kellene megoldani C sharpban, valaki? Nem bonyolultak, csupán az én tudásommal ez kivitelezhetetlen.
C# nyelven a következő 3 program forráskódjára lenne szükségem:
1. Írjunk egy olyan programot, amely kiírja a 15-255 közötti karaktereket és a kódjukat!
2. Rajzoljunk piros és kék színű kört, vagy téglalapot! A kiválasztott színt a státusz sor Szín, a kiválasztott alakzat nevét pedig az Alakzat helyén jelezzük ki!
3. Készítsünk menüvezérelt programot, amellyel piros és kék színű kört, vagy téglalapot rajzolhatunk! A menüpontokhoz tervezzünk eszköztárban nyomógombokat is!
Wampa, legyen fifty-fifty.
Halljuk a tétet.
Ismerjük el, a feladatkiírás nem túl cizellált.
Szükség van némi fantáziára is a megoldáshoz, vagy pontosításra.
A fenti pénzéhes programozó urak esetlek tippekkel elláthatnák a kérdezőt, mert bizonyára önállóan szeretné megoldani a házi feladatot. ;o)
Leszámítva persze, ha a kérdezőnek a végzettség ahhoz kell, hogy ha megkapja a papírt, akkor projekt menedzser legyen belőle, aki ki tudja alkudni a megfelelő árat egy szoftverért.
Szerintem:
1. A karakterek kódja gondolom 15 és 255 között van, ez egy ciklusnak tűnik. A számokat karakterré alakítani megint csak nem mágia, szorgalmazom az internetes keresést.
2. Találomra ez arról szól, hogy valamilyenn úton-módon a kedves drágajó felhasználó ki bírja tudni választani, hogy piros vagy kék, illetve kör vagy téglalap, amit a szoftver előzékenyen visszajelez a státusz soron, majd kirajzol a képernyőre. Javaslom a Windows Froms designer áttanulmányozását.
3. Kicsit hasonlít az előző feladatra. Talán ugyanaz? Itt meg van határozva a bevitel módja, de a visszajelzés nincs. Én összecsapnám az előzővel ilyen 2-in-1, csak megírom a programot és már indulok is jelleggel.
Hajrá!
Bár nem értek a C#-hoz, de itt van az első: - ingyér :)
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
namespace ConsoleApplication1
{
class Program
{
static void Main(string[] args)
{
for (int i = 15; i <= 255; i++)
{
Console.Write((char)i);
Console.Write(" " + i + " ");
}
Console.ReadKey();
}
}
}
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!