Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » 3 beadandó feladatot kellene...

3 beadandó feladatot kellene megoldani C sharpban, valaki? Nem bonyolultak, csupán az én tudásommal ez kivitelezhetetlen.

Figyelt kérdés

C# nyelven a következő 3 program forráskódjára lenne szükségem:

1. Írjunk egy olyan programot, amely kiírja a 15-255 közötti karaktereket és a kódjukat!

2. Rajzoljunk piros és kék színű kört, vagy téglalapot! A kiválasztott színt a státusz sor Szín, a kiválasztott alakzat nevét pedig az Alakzat helyén jelezzük ki!

3. Készítsünk menüvezérelt programot, amellyel piros és kék színű kört, vagy téglalapot rajzolhatunk! A menüpontokhoz tervezzünk eszköztárban nyomógombokat is!

2013. dec. 7. 21:17
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Hogy Wampát megelőzzem, mennyi a motiváció forintban?
2013. dec. 7. 21:54
 2/7 anonim ***** válasza:
Nabasszus:D
2013. dec. 7. 22:22
 3/7 anonim ***** válasza:

Wampa, legyen fifty-fifty.

Halljuk a tétet.

2013. dec. 7. 22:46
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ismerjük el, a feladatkiírás nem túl cizellált.

Szükség van némi fantáziára is a megoldáshoz, vagy pontosításra.

A fenti pénzéhes programozó urak esetlek tippekkel elláthatnák a kérdezőt, mert bizonyára önállóan szeretné megoldani a házi feladatot. ;o)

Leszámítva persze, ha a kérdezőnek a végzettség ahhoz kell, hogy ha megkapja a papírt, akkor projekt menedzser legyen belőle, aki ki tudja alkudni a megfelelő árat egy szoftverért.

Szerintem:

1. A karakterek kódja gondolom 15 és 255 között van, ez egy ciklusnak tűnik. A számokat karakterré alakítani megint csak nem mágia, szorgalmazom az internetes keresést.

2. Találomra ez arról szól, hogy valamilyenn úton-módon a kedves drágajó felhasználó ki bírja tudni választani, hogy piros vagy kék, illetve kör vagy téglalap, amit a szoftver előzékenyen visszajelez a státusz soron, majd kirajzol a képernyőre. Javaslom a Windows Froms designer áttanulmányozását.

3. Kicsit hasonlít az előző feladatra. Talán ugyanaz? Itt meg van határozva a bevitel módja, de a visszajelzés nincs. Én összecsapnám az előzővel ilyen 2-in-1, csak megírom a programot és már indulok is jelleggel.

Hajrá!

2013. dec. 8. 11:53
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem vagyunk pénzéhesek. Testvériesen megosztoztunk :D
2013. dec. 8. 21:23
 6/7 SimkoL ***** válasza:

Bár nem értek a C#-hoz, de itt van az első: - ingyér :)

using System;

using System.Collections.Generic;

using System.Linq;

using System.Text;

namespace ConsoleApplication1

{

class Program

{

static void Main(string[] args)

{

for (int i = 15; i <= 255; i++)

{

Console.Write((char)i);

Console.Write(" " + i + " ");

}

Console.ReadKey();

}

}

}

2013. dec. 8. 22:14
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm :)
2013. dec. 8. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!