Java nyelvben ez hogyan kivitelezhető?
Van egy henger alakú hordónk, melybe nem tudjuk, hogy belefér-e a rendelkezésre álló bor. Kérje be a bor
mennyiségét literben, majd a hordó összes adatát centiméterben. Adjon tájékoztatást, hogy hány literes a hordó,
és hogy belefér-e a hordóba a bor! Ha belefér, akkor adja meg, hogy mennyi férne még bele! Írja ki százalékosan
is a telítettséget! Az adatokat két tizedesjegy pontossággal írja ki!
Bekered az adatokat, kiszamolod hogy mekkora a hordo, osszehasonlitod a bor mennyisegevel. Szazalekosan ugy kell kiirni, hogy megszorzod szazzal es utanairsz egy szazalekjelet.
Kicsit specifikusabb kerdest is tehetsz fel nyugodtan.
Köszönöm a választ!
Valaki, aki nagyon vágja nem mutatná be? Mert nem nagyon tudom, hogy kéne megírni.
Én eddig jutottam:
import java.util.Scanner;
public class program_neve {
public static void main(Sring[] args) {
Scanner billentyuzet = new Scanner(System.in);
System.out.printlln("Kérem adja meg a bor mennyiségét literben");
Akkor talán kapd be a fülem..
Azért kértem segítséget, mert nem tudom :)
1. Bekéred a hordó méreteit. Mivel "henger alakú hordóról" van szó egy átmérő (vagy sugár), illetve egy magasság kell.
2. Bekéred a bor mennyiségét.
3. Kiszámolod a henger térfogatát ( [link] ).
Mivel a bekért adatok centiméterben adottak, a kapott köbcentiméterben kapott értéket érdemes átszámolni köbdeciméterre, azaz literre ( [link] )
4. Kiírod, hogy hány literes a hordó.
5. Ha a hordó mérete kisebb mint a boré, akkor írjuk ki, hogy nem fér bele.
Ha nagyobb vagy egyenlő, akkor meg vonjuk ki a hordó térfogatát a boréból így megkapjuk mennyi férne bele.
A százalékos telítettséghez:
(Vbor / Vhordo) * 100
ahol:
* Vbor: a bor mennyisége literben
* Vhordo: a hordo térfogata literben
A két tizedes pontossághoz:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!