Vannak olyan munkahelyek ahol használnak még a GUIhoz java swinget?
Persze, rengeteg helyen használnak javát GUIhoz. Igaz én webes dolgokkal foglalkozom (és ott swinget soha sem használtak), de itt is sokszor Javával csinálnak szerveroldalon generált frontendet. Tehát nincs külön angular/react frontend applikáció.
Attól függetlenül, hogy ez már nagyon elterjedt. Szerintem a java világában még a régi projectek miatt és a régi projecteket fentartó emberek tudáskészlete miatt rengeteg Javás frontend van.
Feltételezem a desptopos GUIknál is valami hasonló lehet, mert ott az angular/react még elég "exotikus"nak tűnik, de javítsatok ki ha tévedek.
A Java swing az kb a kőkorszak.
Ahol ilyet használnak 2023-ban ott komoly gondok vannak.
Amit én ismerek és ilyet használ az az ÁNYK program, de talán már azt is megújították.
Ahogy én látom már 99%-ban mindenhol áttértek vagy éppen térnek át a webes alapú dolgokra.
Ma már kevés olyan dolog van, amit nem lehet webes alapon megcsinálni. Jó, nyilván vannak speciális esetek, ahol ez nem jó, például low level szoftverek, fájlkezelők, szuper durva 3D játékok stb. De ha a céges szoftvereket nézzük szinte mindenhol ki lettek váltva a desktop appok.
Ma már tényleg extra komplex dolgok is elfutnak a böngészőben, így logikus, hogy afelé hajlik minden normális cég, és nem az ilyen ÁNYK féle vonalat követik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!