Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan oldható meg c#-ben?

Hogyan oldható meg c#-ben?

Figyelt kérdés

Együtt dolgozom, olyan emberrel, akinek a windows rendszere angol és így ő a nem egész számot ponttal írja a beolvasandó fájlban, de az én gépemen magyar a rendszer így nem ismeri fel. Visual Studio 2022-őt és .Net 7-et használunk.

Hogyan lehetne ezt a problémát megoldani?

2023. máj. 9. 17:20
 1/5 anonim ***** válasza:
35%
Kérdezd meg a ChatGPT-t.
2023. máj. 9. 17:55
 2/5 anonim ***** válasza:
23%
Magyar rendszerben is csak ponttal szabályos a törtszám...
2023. máj. 9. 18:21
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Hogyan olvasod be a file-t? Ott lesz a kutya elásva.
2023. máj. 9. 22:00
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Én ezt már réges-rég úgy oldom meg, beszélt nyelvtől és programozási nyelvtől függetlenül, hogy egy szöveges változóba beolvasom a számot, az esetleges tizedesvesszőt kicserélem benne pontra, sőt, ha már ott vagyok, ellenőrzöm is, hogy formailag helyes-e, és így dolgozom fel. Tudom, hogy pl. .Net-nél lehetőség van a területi beállítások alapján értéket beolvasni, de ez környezetfüggővé teszi a programot, ami erősen kerülendő dolog.
2023. máj. 10. 12:07
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Ó, látom te még nem próbáltál Oracle adatbázisból MSSQL-be átrakni dátumokat :) A kulcs, ahogy a 4-es írja: szöveg. Mindent szövegként olvasunk be aztán utána azt csinálunk már vele a saját programunkban, amit akarunk. Van ezerféle kiegészítő, ami azt ígéri, hogy egy lépésben megoldja a konverziót, de én még olyat nem láttam, ami 100%-osan működött. Legutóbb pont az Oracle-MSSQL dátumáttöltés halt le formátumhiba és a területi beállítások miatt. Ott is az lett a megoldás, hogy Oracle -> szöveges változó -> formázás -> MSSQL.
2023. máj. 11. 06:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!