Milyen Programozói meg egyéb szaktudás kell a az OpenAI GPT-3 nyílt forráskódú alternatívájának a megertéséhez?
Az egyetemek dolga a szakemberképzés és az utánpótlás biztosítása egyes részterületekre. Jobbára oktatás, ilyen-olyan K+F.
Az, aki majd MI szakirányon végez, nem MI fejlesztő lesz, hanem olyan szakember, aki MI témakörben tett szert többlet ismeretre, ilyen irányban specializálódott. Lesz ezekből évente hetven (has), amiből a valós igény felszív tizenhatot (has), a többi meg elmegy olyan munkakört betölteni, ahol az MI kevésbé, vagy egyáltalán nem jut szerephez.
Ez a kérdező vagy egy troll vagy középsúlyos értelmi fogyatékos:
Itt van egy kérdése "piton" nyelv megtanulásáról: https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__tanul..
Előtte olyan kérdést tett fel hogy guminőt tud-e felokosítani "piton" nyelven és beprogramozni mesterséges intelligenciával csak azt a kérdését törölték.
20. "A szabad bölcsészetnek semmi haszna nincs AI vonatkozásában (és egyéb területen sem túl sok)"
Ebben hatalmasat tévedsz. Először is nincs olyan, hogy "szabad bölcsészet", ez több tudományágat takar, és természetesen mindegyiknek van vonatozása, ha az ő területükön akarsz valamit gépi intelligenciával kezdeni. Ha filozófiai problémákat akarsz megoldani, akkor filozófusra van szükséged, ha nyelvi problémákat, akkor nyelvészre. Aki már ezt sem érti, az tényleg soha életében nem dolgozott még a mesterséges intelligencia területén.
"ahogy már említettem, a matematikának van egyedül haszna az általad említett "+" operátorral összekapcsolt szakok közül"
Te nem ezt említetted, hanem azt, hogy "Nem a mekiben szeretne hasábburgonyát sütögetni az emberünk, bár erős matek tudás nélkül az lesz a vége." - azaz eleve nem értetted meg, hogy az elméleti nyelvészet és a matek szakot együtt javasoltam, azaz problémáid voltak a + operátor értelmezésével.
"viszont ilyen logika mentén emlithetnéd azt is hogy népegészségügyi ellenőr + data scientist kombináció nagyon hasznos (amiből az egyik elvégzésének semmi értelme a másiknak van)"
Pontosan, ha történetesen olyan algoritmust szeretnék írni, amely népegészségügyi problémákat old meg, pl. ad egy jóslást, hogy a következő évben melyik halálozási okból hány esetszám várható régiónként, akkor először is első dolgom lenne beszélni egy népegészségügyi ellenőrrel vagy tisztifőorvossal. Én ugyanis veled ellentétben profi data scientist vagyok, nem kontárkodom.
"Mivel a matematika önállóan elvégezhető szak az égvilágon semmi szükség a szabad bölcsészet szak megtanulására."
Valóban semmi szükség, amennyiben matematikus szeretnél lenni. Azonban ha bármely más területen domain ismeretre szeretnél szert tenni, akkor ennek egyik hatékony módja az egyetem, főleg, ha olyan komplex tudományról van szó, mint az alkalmazott nyelvészet.
"De feltételezem hogy ilyen alacsony logikai készséggel te max a szabad bölcsészetig jutottál."
Tévedsz, én data scientist vagyok, veled ellentétben viszont tényleg PhD-vel és még 7 diplomával.
"Én profi data scientist vagyok nem kontárkodom... Tévedsz, én data scientist vagyok, veled ellentétben viszont tényleg PhD-vel és még 7 diplomával."
Kijártad a büfészakképzőt? Épp erről beszéltem, teljesen felesleges elvégezni büfészakokat mint pl a bölcsészet ugyanis az esetedben is hiába végeztél el 7 piacképtelen teljesen felesleges szakot ha semmivel nem járult hozzá a szakmai fejlődésedhez és megrekedt a logikai készséged egy OKJ képzést végzett szintjén.
Kíváncsi vagyok mennyire vagy "profi" data scientist, linkelj egy google scholar vagy researchgate profilt aztán hasonlítsuk össze egymás h-indexét, hivatkozási számait és a tudományos folyóiratok impakt faktorát ahová publikáltunk. Mivel én piacképes diplomákkal rendelkezem én olyan kutatási projektekben vettem részt ami olyan nívós újságokban jelent meg amit te még olvasni sem olvashatsz bölcsészként olyan alulképzett vagy. Másfelől én nem data scientist vagyok hanem AI/ML Engineer.
Nem szoktam pazarolni az időmet holmi büfészakot végzettekre de ha gondolod a tudományos összehasonlítás után 1 vs 1-ben mérjük össze a tudásunkat bármilyen programozási nyelvben, biztos vagyok benne hogy akármelyikben alul maradsz mert én valódi őstehetség vagyok komoly végzettséggel nem kamu szakokat végeztem. Válassz ki egy programozási nyelvet aztán mehetünk algoexpert vagy hackerrank oldalra feladatokat megoldani, 10 perc után belátod hogy esélyed sincs a tudásom ellen akkora a különbség köztünk.
27. Vazz, te akkora baromságokat tolsz ide, hogy az hihetetlen.
Humán tudományágakra éppen úgy szükség van, mint reálra. Ha tényleg egy értelmes mérnök lennél, akkor ez számodra nem is lenne kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!