Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Egyetemi programozás tanulás...

Egyetemi programozás tanulás előzetes szaktudás nélkül?

Figyelt kérdés

Lenne néhány kérdésem a legfontosabb a fenti.

Másik:mindenki mondja h ha egyetemen csak lecot csinalok az nem eleg

H lehet otthon gyakorolni?

Másodikos vagyok(gimi mielőtt bárki is belekötne) elkezdhetném még az alapokat tanulni? ha igen milyen nyelven? (link is jöhet)

2014. ápr. 23. 17:17
 1/6 anonim ***** válasza:

Én egyetemre járok nem programozás szakra, de tanultam programozást és körülbelül annyira volt elég, hogy egy kicsit jobban beleláttam az objektum orientált programozás rejtelmeibe, de ezeken felül szinte semmit nem tanultam. Még fájlkezelést (írás, olvasás) se tanultam, tehát a nyelv adta lehetőségeket meg se ismertem. Ablakos programról ne is beszéljünk...

Kapsz egy leckét amit megcsinálsz azzal is gyakorolsz, de ott csak az alapokat gyakoroltatják be annyira, hogy kisujjból menjen (szerintem)

Nagyon egyszerű otthon gyakorolni. Találj ki magadnak valamit... (Kígyós játék, Amőba (akár gép irányította is), webshop ami nem weben van hanem egy programon keresztül...)

Az alapokat mindenképpen elkezdheted tanulni, szó sincs arról, hogy túl korán kezdenéd. Kezdjed.

Ha nagyon nem tudod, hogy milyen nyelven akkor hívd fel a kiszemelt iskolát és kérdezz rá, hogy mit tanítanak. (Amúgy az alapok mindenhol alapok nyelvtől függetlenül)

Egy fejlesztő mondá vala: "Nem géniusznak kell lenni ahhoz, hogy programozhass, csak kitartónak."

2014. ápr. 23. 17:24
 2/6 anonim ***** válasza:
Az egyetem nagyon kemény programozás ügyileg. Otthon úgy gyakorolhatsz hogyha google-n keresel feladatokat és segédanyagokat. Én prognyelvből a c++ vagy c#-ot ajánlom.Nézz utána és döntsd el melyik a szimpibb.
2014. ápr. 23. 17:26
 3/6 anonim ***** válasza:

Ajánlok néhány nyelvet:

Kezdésre: Python, Ruby, Lua, Java, C#, Lisp (bármelyik), Haskell, Clean, Prolog.

Folytatásra: az előbbieken kívül:

C, C++, Erlang, Skala, Ada, Eiffel, JavasScript, Perl.

Más nyelveket is tanulmányozhatsz komolyabban.

A programozáshoz kell egy fordító vagy értelmező, és kell egy szövegszerkesztő, ami jól színezi az aktuális nyelvet. Javaslom, hogy eleinte ne fejlesztőkörnyezetet használj, de később térj át valamelyikre. Ezeket fel kell telepítened a gépedre. Továbbá kellenek jegyzetek (tutorialok) és feladatsorok az adott nyelvhez, aztán indulhat a programozás.

2014. ápr. 23. 17:30
 4/6 A kérdező kommentje:
Linket tudnal adni?
2014. ápr. 23. 17:30
 5/6 anonim ***** válasza:
Pythonhoz talán az egyik legjobb magyar nyelvű kezdőknek az ez: [link]
2014. ápr. 23. 19:35
 6/6 anonim ***** válasza:
Kiesik a szemem, miket olvasok! Free Pascalba kezd mindenképp, ha abba kezded lessz idő a többire Egyetem előtt, azért jó a Pascal kezdésnek mert akkor az összes többit könnyebben megérted, Pascal után ajánlom a C-t és a Phytont, de Java is lehet.
2014. okt. 14. 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!