Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mennyire veszélyezteti az AI...

Mennyire veszélyezteti az AI a programozókat?

Figyelt kérdés
Tudom hogy van kint ilyen típusú kérdés de én úgy szeretném feltenni,hogy nagyjából mennyire fog csökkenni a programozók fizetése miután rendelkezésre lesz egy fejlett AI?

2023. márc. 29. 18:48
1 2 3
 21/25 anonim válasza:
12%

20.

Nagyon nagy a valószínűsége, hogy tévedsz, mert nem fog kelleni ehhez 15-20 év.

Közelről és napi szintem követem és használom az M.I.-át. Akkora ütemben halad és akkora összegeket költenek erre az egymással konkuráló cégek, hogy nem kell ehhez 20 év.

Akik felfogják egyáltalán, hogy ez hamarosan mekkorát "robban", és mekkora mértékben megváltoztatja majd a világot, azok a nyertesei lehetnek.

Akik fejében csak annyi az IQ , hogy lepontozza a válaszomat, azok lesznek pár év múlva pl. a teszkós árufeltöltők vagy pizzafutárok.

(Vagy már azok sem...)

2023. ápr. 7. 15:27
 22/25 anonim ***** válasza:
94%

Egy másik hasonló kérdés miatt 1 hétig megpróbáltam csak a chatgptre alapozva dolgozni, mint ha semmit se tudnék. Hát elég sokszor hibásan írta le az sql kódot vagy hiányosan és nem tudtam rávenni hogy javítsa ki, na de ha nem lenne semmi tudásom (Pontosítva nem lenne a cégnél szoftverfejlesztő) akkor mit csinálnának? Kell valaki aki megtudja nézni

Ha el is jut oda hogy sokkal jobban működik pár éven belül nem hiszem hogy sok cég megmeri majd tenni az ugrást hogy "viszlát IT csapat" kisebb cégek meg valszeg nem tudják majd megfizetni ( chatgpt ingyenes, de cégszenszitív adatokat megadni neki hát... meg ugye menne ki az ablakon a biztonságos kódolás). Azt jobban eltudom képzelni hogy mint fejlettebb asszisztensek lesznek és ezzel gyorsítva a munkát

2023. ápr. 14. 17:06
 23/25 anonim ***** válasza:
94%

Nálunk egész cégben már indulnak a próbakörök. Bárki aki kér, előfizetnek neki Copilotra és ChatGPT-re. Ezeknek is valami speckó azure felhőben működő változatára, aminek hozzáférése van a teljes kódbázishoz.

Az nem hiszem, hogy reprezentatív, hogy az ingyenes verziót 1 hétig nyomogadtad, főleg hogy jól kell feltenni a kérdéseket, hogy hasznos legyen. Meg én úgy vettem észre, hogy leginkább csak a fizetős verziója hasznos, de az nagyon felgyorsította nekem a fejelsztést.

Amugy nekem pont most talált egy nagyon jó megoldást egy olyan problémára, amire egy több fejlesztő is a cégen belül már azt mondta, hogy nem lehet jobban megoldani.

2023. ápr. 14. 17:17
 24/25 anonim ***** válasza:
91%

Nem is gondoltam hogy teljesen reprezentatív, hanem arra hogy ha elmegy rossz irányba akkor nehéz rávenni hogy kijavítsa azt. Az én próbám inkább arra volt hogy ha mint 0 programozói tudással lennék meddig jutna el, az ottani kérdés meg arról szólt hogy lecserélne minket nem csak támogatna, de ha már kell valaki aki jól teszi fel a kérdést (vagyis tudja hogy ne menjen rossz irányba) az már valszeg szintúgy egy programozó

Az kétségtelen hogy egy kódot hamarabb átlát pont ma találtam meg vele egy hibát amit szerintem kerestem volna órákig

Amúgy az ingyenes verzió is nagyon hasznos néhány szélsőséges esetet leszámítva jól írta meg a kódot

2023. ápr. 15. 00:25
 25/25 anonim ***** válasza:
24%

Ingyenes alapvető gazdasági számításokat sem képes elvégezni, rendre elvérzik. Szóval arra nem érdemes alapozni.

Nyilván az átlag userek nem fogják megkapni a naprakész fejlesztést, azt a business réteg fogja csak jó pénzekért.(a vállalkozásnak nyilván megtérül, mert rövidíti a kódolási időt)

2023. ápr. 15. 00:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!