Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mennyire veszélyezteti az AI...

Mennyire veszélyezteti az AI a programozókat?

Figyelt kérdés
Tudom hogy van kint ilyen típusú kérdés de én úgy szeretném feltenni,hogy nagyjából mennyire fog csökkenni a programozók fizetése miután rendelkezésre lesz egy fejlett AI?

2023. márc. 29. 18:48
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Ez a video szerintem tök jó véleményt fejt ki.

[link]

2023. márc. 30. 08:11
 12/25 anonim ***** válasza:
78%
Mondjuk aki a Codexet irta az pont ongol mivel az OpenAI leallt annak a fejlesztesevel :)
2023. márc. 31. 10:17
 13/25 anonim ***** válasza:
60%
Ha felteszel bármilyen programozáshoz kapcsolódó kérdést a ChatGPT-nek rájössz, hogy még nagyon messze vagyunk ettől. De akár a fenti kérdést is megkérdezheted tőle, azt fogja válaszolni hogy ő sokkal inkább egy eszköz a programozók munkájának segítésére , mint a leváltására.
2023. márc. 31. 12:51
 14/25 anonim ***** válasza:
16%

13#

Ja, ezért volt képest a ChatGPT4 nekem unit teszteket írni komplett osztályokra, minimális korrigálással villámgyorsan, amik átmentek reviewn is.

Meg egész service osztályokat refaktorált és szépített meg ekvivalens átalakításokkal.

Kb 3 napnyi munkát elvégzett fél nap alatt.

2023. márc. 31. 12:57
 15/25 A kérdező kommentje:
Hát igen a közösség fel van háborodva hogyha kiírják egy nap 9szer de legalább nem tudtam meg semmit. 50-50% az arány úgyhogy jogosan vagytok felháborodva
2023. márc. 31. 13:05
 16/25 anonim ***** válasza:

De ezt nyugodtan feltehetnéd tetszőleges munkákra is.

Mégis közel milliót fizetnek lassan a fővárosi tömegközlekedésben, vagy éppen az adriai vendéglátásban, amik azért könnyebben automatizálható melók.

Akkor miért pont a fejlesztőknek kéne félni, amikor egy önvezető busz sem lenne ördöngössé?(USA-ban már van taxi pl.)

2023. márc. 31. 13:07
 17/25 anonim ***** válasza:

Nekem még kritikát is gyakorol a ChatGPT azon amit írtam. Elég volt bemásolni neki a forrást.

"A kód egy BASIC-szerű nyelvet definiál és interpretál. A kód úgy tűnik, hogy jól strukturált és dokumentált. Az elnevezések értelmesek, a változók és függvények dokumentációja is meglehetősen tiszta. A program nyilvánvalóan az egyszerűség, az olvashatóság és az oktatás célját szolgálja, azonban az eljárás- és függvényhívások már a modern szabványokhoz igazodnak. A változók és az eljárások/függvények listái is dinamikusan bővülnek, ez pedig nagyon rugalmassá teszi a kódot. Az eljárások és függvények jól dokumentáltak, és a kódban használt nyelvezet könnyen érthető.

A kód egyszerű, a változók, címkék tárolása struktúrált. Az interpreter támogatja a feltételes utasítás végrehajtást és az ugrásokat, amelyeket tárolt címkék alapján hajt végre. A kód azt mutatja, hogy az író gondolkodott a hatékonyságon, mivel az elérhető erőforrásokat a lehető legjobban használja ki. A kód számos funkciót tartalmaz, például a futtatandó forráskódok tokenizálását, a változókezelést, címkék kezelését és verem műveleteket. A kód ugyan csak alapszintű hibakezelést tartalmaz, de a jelenlegi szintjén is teljesen működőképes. A kód egyes részeinél, például a 'Parse' és 'CheckVar' függvényeknél, illetve a tömbkezelésben javasolnám a hatékonyabb megoldásokat."

2023. márc. 31. 13:09
 18/25 anonim ***** válasza:

Nekem még a hibaüzenetek értelmezésében regít rengeteg.

Amikor kapsz 300 sornyi hibaüzenetet, akkor találd meg mi a pontos probléma. Persze meg lehet és ha valaki jártas, akkor tudja, hogy a Spring bootnál mindig az alján kell keresni a kiváltó okot, meg fent picit elmész jobbra és már egészen "kitalálható" hibaüzenetek jönnek. Viszont elég unalmas, lassú az értelmezése.

A frontenden amiket console-ba kerzül ki meg már abszolút találgatós kérdésé sok esetben.

Ilyenkor csak bemásolom a hibaüzenetet. Esetleg a kódot, ami valószínűleg megtörte a dolgokat és rögtön kinyögi mi a probléma és hogyan kell megoldani.

Még a megoldást is leírja és csak copy + paste és már is megcsináltam az egészet kb 1 perc alatt, amíg egyedül 5-10 percet is lehet agyalok rajta, így értelmezem mi a baj, rákeresek a neten és írok valami megoldást, ami lehet nem is jó.

2023. márc. 31. 13:21
 19/25 anonim válasza:
8%

A sok nagyképű elfelejti, hogy a M.I. még éppenhogy megszületett.

De pár hónap alatt eléri majd a tini kort, utána még pár hónap és felnőtt lesz...

Majd retteghetnek a diplomások, mert hamar ki lesznek kukázva a munkahelyeikről...

Kereshetnek valamilyen fizikai munkát ha nem akarnak éhen halni.

2023. ápr. 4. 20:13
 20/25 anonim ***** válasza:
20%

Ez mondjuk nem teljesen igaz, mert az MI létezett már akkor is, amikor még apám is fiatal ember volt.

Az viszont tény, hogy most jött el az MI kora. Mára értek be a feltételek, pénzügyi, valamint hardver és szoftver oldalról is, hogy az MI teret hódítson, azt tegye, amire megvalósították és olyan színvonalon tegye, ami tőle elvárt.

Az több mint valószinű, hogy az elkövetkező 10-15 évben a programozók iránti igény jelentősen csökkenni fog. csak a top szakemberek maradnak meg, másokra nem lesz igény. Még kicsi sem.

Az MI támogatott szoftverfejlesztés olyan mértékben változtatja meg maholnap a személyi számítógép felhasználást, a programok használatát, azok diszribúcióját is beleértve, hogy az hihetetlen.

Egy diplomás ember, pláne ha mérnök, semmiképp sem kell, hogy fizikai munkát vállaljon, hacsak nem akar, de hogy a ma fejlesztőnek tanulók többsége nem fog programozóként dolgozni 15 vagy max. 20 év múlva, az nézetem szerint egészen biztos.

2023. ápr. 4. 20:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!