Rossz területet választottam, váltsak inkább vagy próbáljam meg ezt tovább?
SZTE-n tanulok PTI szakon és hát valószínűleg nem volt a legjobb döntés de az Android fejlesztés irányba indultam el, aminek már alapból nincsen akkora piaca mint mondjuk a webfejlesztésnek.
Amennyire tudom hiring freeze van sok helyen, nincs annyi új projekt stb, nekem viszont szakmai gyakra lenne szükségem, de gyakorlatilag az összes céget megpingeltem akik szerződésben állnak az egyetemmel és mobilfejlesztéssel foglalkoznak, de mindenhonnan elküldtek, hogy most nem keresnek gyakornokot, ez nagyjából 25 céget jelent.
Szóval akkor most folytassam az android fejlesztést, saját projektek stb vagy inkább mondjak le róla és induljak el valami populárisabb irányba?
Mondjuk én elgondolkoznék azon, hogy lehet te csinálsz valamit rosszul.
Nyílván mindenkinek más tapasztalata van a munkakeresésben és ezt területtől függően picit változhat, de amikor én kerestem kötelező gyakorlatot, akkor kb 6 helyre jelentkeztem, majd kaptam 3 vagy 4 ajánlatot és többi én mondtam vissza, mert már nem lett volna időm az interjúkat végig játszani.
Tehát úgy látom, hogy valószínűleg nem ástad bele magad igazán a témába. Ha megtetted volna, akkor rögtön felkapott volna valaki, mert mindenki keresi a nagyon olcsó munkaerőt, aki bagóért fejleszteni és hasznos része lenni a csapatnak 1-2 hónapon belül.
Feltételezem, hogy akkor te nem ilyen vagy és látszik rajtad, hogy még nagyon sok mentorálás kéne a témában, hiszen amúgy sokszor a cégek úgy is felvesznek gyakornokokat, ha nem kifejezetten kerestek, de ha látnak egy jót, akkor nem halasztják el a lehetőséget.
Mivel nem ez a kategória vagy. Nem ástad magadat igazán bele a témába. Konkrétan mindegy milyen programozói pozícióra jelentkezel.
Szóval ajánlom a Kotlin/Java Springes pozíciókat is.
Te mikor kerested a gyakorlatot illetve melyik városban?
Sok szaktársammal tartom a kapcsolatot és mindenkinek nagyon nehéz most állást találnia.
Arról pedig, hogy nem ástam bele eléggé magam nem tudom mit gondoljak, 6. féléves vagyok, nem buktam semmiből, szakdogám is android app (Firebase, MVVM, Junit, Mockito), van 2 másik kisebb projektem is, olvastam a Clean Code könyvet, CV-t magyarul és angolul is elküldtem a cégeknek. Ha ez nem is elég, akkor is szerintem látszik, hogy érdeklődöm a terület iránt és szeretnék fejlődni.
Kérdés hogy hol keresel állást, Szegeden vagy szegediként küldöd az önéletrajzot remote Budapesti pozikra?
Én a BME-re járok mérnökinfóra, én és akivel tartom a kapcsolatot gond nélkül elhelyezkedett, sőt én is olyan szerencsés pozícióban voltam, hogy válogatni tudtam az ajánlatok közül (pedig nem küldtem be vészesen sok helyre). Viszont azt hozzáteszem hogy a teljes remote munkavégzést senki nem támogatta, valamennyi időt bent kell tölteni az irodába, viszont nekem budapesti lakosként ez nem okoz gondot, de azt el tudom képzelni, hogy neked azért nem jeleznek vissza mert feltételezik, hogy Szegedről nem fogsz x órát utazni bruttó 2000 forintos órabérért.
Én valami ilyesmire gondolok az esetedben problémának, mert annyira nem rossz a helyzet hogy 25 cégből senki ne jelezzen. Nekem 5-ből 3 visszajelzett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!