Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Bércsökkentés után maradnátok...

Bércsökkentés után maradnátok ugyanannál a cégnél?

Figyelt kérdés

Közel másfél éve kezdtem dolgozni a cégnél ~5 hónapot dolgoztam gyakornokként, majd mivel elégedettek voltak a munkámmal diplomázást követően (mérnökinf) felvettek teljes állásba Python fejlesztő pozícióba br. 630-ért. Próbaidőszak után kaptam fizuemelést br. 670-re. Év végén említettem a főnökömnek hogy a magas infláció és a szűkös határidők miatt amiket mindig lehoztam (elég hajtós év volt, időnként estébe nyúló fejlesztéssel) br. 750 az igényem. Először viszakozott hogy nem tudnak ekkorát emelni mert a céget is érinti a válság, recesszió van bla bla bla végül január végén br 730-at kaptam. Februárban azt a hírt közölte hogy sajnos így válság úgy válság, költségvetési hiány, elszámolták magukat de szükség van a munkámra bla bla bla lényeg hogy br 700-at kapok márciustól (február még br 730).

Mit tennétek a helyemben? Alapvetően br 700 szerintem nem egy rossz bér de a tudat hogy még képesek voltak br 30 ezret faragni a béremen az számomra lélekromboló.

Skill: Python, Spark (PySpark), SQL, Bash, AWS, Docker, Git, kevés Java

2023. febr. 28. 02:18
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Volt olyan a COVID alatt, hogy gázba került a cég, és fizetéscsökkentés volt.

Maradtam.

Egyrészt mert a társaságot, kollégákat nagyon bírom.

De még ez sem lett volna elég önmagában a maradáshoz, azért döntöttem végül a maradás mellett, mert világosan le lett kommunikálva, mindenkivel egyesével leült a főnök, hogy ez csak fél évre szól, és hogy az év végén, ha helyrerázódnak a dolgok, és van rá lehetőség, akkor kompenzálni fogják.

Nekem meg nem volt okom rá, hogy ne bízzak a főnökömben, mert nagyon korrekt ember.

Fél év múlva vissza is kaptuk az eredeti fizunkat, sőt, az év végére sikerült is stabilizálni a pénzügyi helyzetét a cégnek, így végül bónuszként ki is fizették az elmaradást.

Röviden: csak akkor maradnék, ha van egy világos határidő, hogy meddig tart a fizetéscsökkentés, és hogy megvan-e az a bizalom, ami miatt el is hiszem, hogy betartják.

2023. febr. 28. 16:23
 12/14 anonim ***** válasza:
Határidő: legkésőbb mikor 1:1 ben váltják a Ft-ot az €-val.
2023. febr. 28. 16:42
 13/14 anonim ***** válasza:
0%

Fogd be az arcodat.

700 br. az így is a szektorátlag fölött van valamivel. Te meg még ma is betanítottjózsinak számítasz.

2023. márc. 1. 04:26
 14/14 anonim ***** válasza:

-Nem magas a bérigényed, rengetegen vannak akik most abszolút 0 tapasztalattal adott területen belül egyetem után első főállásban ennyit vagy többet kapnak.

-Én nem szívesen dolgoznék olyan cégnél, ahol br 20 ezer forinton fennakadás van, hiszen sokkal jobb szájízed lenne ha "bőségesen" megadnák a kezdeti br750-es igényed és összeségében ők is jobban járnának, mert motiváltabban mennél be dolgozni, de ez ... hogy br 20 ezeret nem tudnak megadni, nagyon durva. Utána az még durvább, hogy elvesznek br 30 ezret ezen felül, mert "elrontottak valamit".

Simán lehet, hogy tényleg tévedés történt, de ezek nem nagy számok, ilyenkor fel sem kéne hozniuk és le kéne nyelniük, ha br 30 ezerrel többet adnak véletlenül.

Én úgy érezném, hogy itt tökéletesen megmutatták, hogy nem érdekli őket, hogy boldog legyél és piaci szinten tartsák a béred, még akkor is ha te elmész akkor jóval többet fog kerülni nekik meghírdetni a pozíciót, interjúkra fejlesztői és HR időt szánni, majd felvenni valakit kb ugyanennyirét vagy drágábban és még őt be is tanítani, aki majd csak kb 3 hónap mulva lesz ugyan olyan produktív mint te.

Gondolj bele ... ehhez képest az a havi br 20-30 ezer semmi.

Az meg egy másik nagy dolog, hogy neked kellett felhozni a témát, hogy szeretnél emelést. Tehát ha ezt nem merted volna meglépni, mert nagyon sok fejlesztő introvertált és az impostor szindróma egy létező dolog, akkor lehet nagyon sokák fel sem jött volna az emelés és akkor is csak pár százalék.

Én elkerülném az ilyen helyeket. A helyedben most rögtön elkezdenék interjúkra járni, de nem fogadnám el az első ajánlatot, hiszen nem sürget semmi.

2023. márc. 1. 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!