Bércsökkentés után maradnátok ugyanannál a cégnél?
Közel másfél éve kezdtem dolgozni a cégnél ~5 hónapot dolgoztam gyakornokként, majd mivel elégedettek voltak a munkámmal diplomázást követően (mérnökinf) felvettek teljes állásba Python fejlesztő pozícióba br. 630-ért. Próbaidőszak után kaptam fizuemelést br. 670-re. Év végén említettem a főnökömnek hogy a magas infláció és a szűkös határidők miatt amiket mindig lehoztam (elég hajtós év volt, időnként estébe nyúló fejlesztéssel) br. 750 az igényem. Először viszakozott hogy nem tudnak ekkorát emelni mert a céget is érinti a válság, recesszió van bla bla bla végül január végén br 730-at kaptam. Februárban azt a hírt közölte hogy sajnos így válság úgy válság, költségvetési hiány, elszámolták magukat de szükség van a munkámra bla bla bla lényeg hogy br 700-at kapok márciustól (február még br 730).
Mit tennétek a helyemben? Alapvetően br 700 szerintem nem egy rossz bér de a tudat hogy még képesek voltak br 30 ezret faragni a béremen az számomra lélekromboló.
Skill: Python, Spark (PySpark), SQL, Bash, AWS, Docker, Git, kevés Java
Egyrészt nem kötelező aláírni a szerződés módosítást, másrést rosszabb fizetés csak akkor adható, ha te is bele mész, különben törvény ellenes (tudtommal).
Azzal, hogy kell a munkád stb. csak töltelék szöveg. Ez üzlet te és a munkáltató között. Te eladod az idődet neki, aminek ára van. Kőművest se jön hozzád dolgozni, ha 80k-t adsz egy általa említett 120k-s munkára.
Te döntésed, hogy mennyirért adod a időd. Ha kevesled, menny oda aki megadja.
Én 6év alatt 3x mondtam fel, 1 cégnél voltam max 3évet.
Ha találsz jobbat több pénzért hagyd ott
Ha elvagy akkor maradj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!