Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Bércsökkentés után maradnátok...

Bércsökkentés után maradnátok ugyanannál a cégnél?

Figyelt kérdés

Közel másfél éve kezdtem dolgozni a cégnél ~5 hónapot dolgoztam gyakornokként, majd mivel elégedettek voltak a munkámmal diplomázást követően (mérnökinf) felvettek teljes állásba Python fejlesztő pozícióba br. 630-ért. Próbaidőszak után kaptam fizuemelést br. 670-re. Év végén említettem a főnökömnek hogy a magas infláció és a szűkös határidők miatt amiket mindig lehoztam (elég hajtós év volt, időnként estébe nyúló fejlesztéssel) br. 750 az igényem. Először viszakozott hogy nem tudnak ekkorát emelni mert a céget is érinti a válság, recesszió van bla bla bla végül január végén br 730-at kaptam. Februárban azt a hírt közölte hogy sajnos így válság úgy válság, költségvetési hiány, elszámolták magukat de szükség van a munkámra bla bla bla lényeg hogy br 700-at kapok márciustól (február még br 730).

Mit tennétek a helyemben? Alapvetően br 700 szerintem nem egy rossz bér de a tudat hogy még képesek voltak br 30 ezret faragni a béremen az számomra lélekromboló.

Skill: Python, Spark (PySpark), SQL, Bash, AWS, Docker, Git, kevés Java

2023. febr. 28. 02:18
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt nem kötelező aláírni a szerződés módosítást, másrést rosszabb fizetés csak akkor adható, ha te is bele mész, különben törvény ellenes (tudtommal).

Azzal, hogy kell a munkád stb. csak töltelék szöveg. Ez üzlet te és a munkáltató között. Te eladod az idődet neki, aminek ára van. Kőművest se jön hozzád dolgozni, ha 80k-t adsz egy általa említett 120k-s munkára.

Te döntésed, hogy mennyirért adod a időd. Ha kevesled, menny oda aki megadja.

Én 6év alatt 3x mondtam fel, 1 cégnél voltam max 3évet.

2023. febr. 28. 06:22
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha találsz jobbat több pénzért hagyd ott

Ha elvagy akkor maradj

2023. febr. 28. 07:12
 3/14 anonim ***** válasza:
0%
Elfogadnám (más választásod nincs, Magyarországon a gyakorlatban a munkáltató bármit megtehet a dolgozó emberrel), de közben elkezdenék másik helyet keresni.
2023. febr. 28. 08:02
 4/14 anonim ***** válasza:
Igen
2023. febr. 28. 08:23
 5/14 anonim ***** válasza:
34%
Én saját magam kértem a bércsökkentésemet mert annyi pénzt utaltak a számlámra havonta hogy lefagyott. Egyértelmű hogy maradnék, sőt tovább alkudnám a béremet lefelé a helyedben
2023. febr. 28. 09:01
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Eleve nem dolgoznek ilyen hulladek cegnel.
2023. febr. 28. 09:30
 7/14 vmg ***** válasza:
Személy szerint az 5-el értek egyet, elfogadnám de én is keresnék más lehetőséget, nem is annyira a pénz miatt mert ha azt vesszük ilyen magasságban a bruttó 30 nem olyan eget rengető, inkább nálam elvi kérdés lenne.
2023. febr. 28. 09:33
 8/14 anonim ***** válasza:
87%
Aznap mondanék fel egy olyan cégnél, ahol egyetlen embernél bruttó 30 ezer forint megterheli őket. Olyan szar helyzetben lehetnek, hogy bármikor bedőlhet az egész, aztán majd hajthatod, hogy megkapd a fizetésed.
2023. febr. 28. 10:44
 9/14 NTBS ***** válasza:
Attól függ. Jól érzed-e magad? Mennyire viselhet meg nettó 20 ezer Ft fizetés csökkenés.
2023. febr. 28. 15:43
 10/14 anonim ***** válasza:
0%
Ha miattad megy csődbe a cég, örülj hogy ennyivel megúszod. Legközelebb dolgozz keményebben, és az adatvédelmi szabályokat is ha legközelebb betartod akkor kevesebb ment volna ügyvédekre, jutott volna a fizetésedre.
2023. febr. 28. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!