Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Programozás, szoftverfejleszté...

Programozás, szoftverfejlesztés, mennyire használtok google-t?

Figyelt kérdés

pl kellett írjak egy programot ami fájlok mozgatását teszi lehetővé hálózaton.

SSL protokol, stb.

Itt kb 3 napot csak a google kereséssel foglalkoztam,hogy összeszedjem a megfelelő infókat, és utána implementáltam(kb 12 óra) ti is sokat használjátok a googlet?

Frissen végzett PTI-s vagyok.

2023. febr. 25. 14:17
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
33%
Nem kifejezetten a Google-t (adatvédelmi megfontolásokból), de keresőszolgáltatásokat igen.
2023. febr. 25. 14:22
 2/17 anonim ***** válasza:
13%
Google kerülendő, mivel többet árt, mint használ! Egyéb, nem kémkedő, nem adatvédelmi szempontból aggályos motort használj keresésre!
2023. febr. 25. 14:25
 3/17 A kérdező kommentje:
Mint pl?
2023. febr. 25. 14:29
 4/17 anonim ***** válasza:
11%
Duckduckgo, Qwant, Gibiru
2023. febr. 25. 14:36
 5/17 anonim ***** válasza:
24%
#4: Kiegészítésként: Searx, Whoggle (ezek federáltak, azaz több különböző szerveren futnak), Metager (ez a Bing motorját is használó metakereső)
2023. febr. 25. 14:48
 6/17 anonim ***** válasza:
32%
Mi tartott 3 napig?
2023. febr. 25. 15:16
 7/17 anonim ***** válasza:
57%
Persze, a fejlesztés jó nagy részét a dokuemntációk olvasása és a keresés teszi ki.
2023. febr. 25. 15:18
 8/17 A kérdező kommentje:

"Mi tartott 3 napig?"

Írj egy programot, amely lehetővé teszi a fájlok biztonságos és megbízható átvitelét a hálózaton keresztül. A programnak képesnek kell lennie a fájlok megosztására és letöltésére a hálózatban található más számítógépekkel.

További részletek:

A programnak biztonságos kapcsolatot kell létesítenie a kliensek és a szerver között. Ehhez használható az SSL protokoll, amely lehetővé teszi a titkosított kommunikációt.

A programnak lehetővé kell tennie a fájlok feltöltését a szerverre és a letöltésüket a kliensek számára. Az átvitel során az adatokat több részre kell bontani, majd a részeket külön-külön kell átvinni, majd újra össze kell állítani a teljes fájl létrehozásához. Ez az eljárás segít megelőzni a fájl sérülését vagy elvesztését a hálózati átvitel során.

A programnak lehetővé kell tennie a fájlok keresését a szerveren. A felhasználóknak a kliensalkalmazásban kell megadniuk a keresési feltételeket, például a fájl nevét vagy típusát. Az eredményeket a kliensalkalmazásban kell megjeleníteni.

A programnak tartalmaznia kell egy felhasználókezelő rendszert, amely lehetővé teszi a felhasználók azonosítását és az adatokhoz való hozzáférés korlátozását. A felhasználók regisztrálása és bejelentkezése a kliensalkalmazásban történik, ahol a felhasználónevek és jelszavak biztonságosan tárolódnak a szerveren.

A programnak lehetővé kell tennie a fájlok változtatását és törlését a szerveren, és frissítenie kell a kliensek fájljainak listáját, ha változás történik.

A programnak tartalmaznia kell egy naplózó rendszert, amely rögzíti a fájlátvitel és a felhasználói tevékenységeket. A naplóbejegyzések biztosítják a fájlátvitel biztonságát és a hibakeresést a hálózati hibák esetén.

Nagyjából így épült fel a program, na itt egy csomó hálózati dolgot nem értetem.

volt egy adatbázis ahol voltak a felhasználók, ez egy extra plusz funkció volt, munkáltatóm szerint eléggé hamar megoldottam

2023. febr. 25. 15:20
 9/17 anonim ***** válasza:
0%

Jó, még kezdő vagy, zöld vagy. Emiatt kell az infó, de azt nem árt tudnod, hogy a felsoroltakban nagyon sok olyasmi van, amit alaptudással is el lehet végezni, kereső használata nélkül.

Kliens kezelés, meg keresés, naplózás. Csomagkapcsolt hálózati forgalom. Hát, ez azért elég messze esik az űrtechnológiától.

2023. febr. 25. 15:33
 10/17 anonim ***** válasza:
45%

Mindenki használja, ilyen biztonsági hülyeségek miatt meg nem aggódnék... Igen, rossz hogy lopják az adatainkat, de amúgy kit érdekel?:D legalább értelmesebb reklámokat kapok, nem vagyok híres sem és ha rejtegetni valóm van akkor nyílván jön a VPN:D de ilyeneken aggódni már beteges dolog, legalábbis ilyen munka kapcsán keresésekkel kapcsolatban.

Amúgy google-vel kapcsolatban sokkal nagyobb baj, hogy 5 évvel ezelőtthöz képest sokkal nehezebb releváns infót találni, egyszerűen csak romlott a minősége és nőtt a reklámok mennyisége is. Mondjuk ennek egyik fő okozója biztosan SEO (search engine optimization), de szerintem a google is tehet róla. Na mindegy, de továbbra is legkényelmesebb a google-t használni, meg én előfizettem a chatgpt-re is, mert iszonyatosan hasznos nekem.

2023. febr. 25. 15:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!