Valós veszély a neurális háló?
Már mindenhonnan azt olvasom, hogy az MI felfalja a munkahelyeket, a mesterséges intelligencia az emberiségre nézve a legnagyobb valaha volt veszély.
Ezt csicsergi Elon Musk, ezt vakolta Bill Gates és Stephen Hawking is.
Ti mit érzékeltek? Mi ebből a valóság?
"Architektúra tervezéssel a normális cégeknél az architektek, vagy erre a célra kijelölt senior programmerek foglalkoznak és nem a mezei kóderek."
Tovább nem olvastam a hülyeségedet mert nem érdekel egy mezei kóder vergődése de itt rátapintottál a lényegre kisgyerek. Mi itt archirekt és senior szinten vagyunk nem mezei kóder szinten így már értem a rettegést a részedről az AI miatt. Pont a hozzád hasonló tanulatlan mezei hülyegyerekeket fogja kiváltani akik a kódoláson kívül más hozzáadott értéket nem képviselnek és képtelenek komplex gondolkozásmódra. A hozzám hasonló Tech Leadek érintetlenek maradnak max nem a hozzád hasonló értelmi fogyatékosnak adom ki a komoly tervezési meetingeken megszületett UML diagrammokat hogy mit kérek hanem egy mesterséges intelligenciának. Abban is biztos vagyok hogy tőled már most jobban megírná a kódot az értelmi szintedből kiindulva. Na menj rettegj tovább a munkanélküliségtől mert eddig is csoda hogy volt állásod AI ide vagy oda.
"A programozás jó ha 10-20%-át teszi ki egy szoftverfejlesztő munkájának."
"Teljes mértékben jól írja a 24-es, valóban ilyen egy szoftverfejlesztő élete."
Az átlagos mennyiség változhat a munkáltatótól és a konkrét projekt jellegétől függően, azonban a legtöbb programozó jellemzően több száz vagy akár több ezer sort is írhat egy munkanapon, ha nagyobb projekt fejlesztésén dolgozik.
Ez lehet az új kód írása, a meglévő kód frissítése vagy karbantartása, esetleg a kód tesztelése.
34: Ha erről most hallassz először, milyen ágazatokat láttál egyáltalán? A bankszektor remélem nem volt új szó.
Amúgy orvostechnológiába tartozik mindenféle eljárás amit az egészségügyben felhasználnak. (legyen szó képalkotó szoftverekről vagy akár MI által vezérelt diagnosztikáról, rákszűrésről, egyebekről)
"Amúgy orvostechnológiába tartozik mindenféle eljárás amit az egészségügyben felhasználnak. (legyen szó képalkotó szoftverekről "
Tehát a hollywoodi filmek CGI grafikája is ebbe csoportba tartozik?
#34/Kérdező:
Bár nem én vagyok a 33-as, erre válaszolhatok.
Orvostechnológiai szoftverek például,
MRI képalkotók: ImageJ, OsiriX, BrainSuite
CT képalkotók: Analyze, Vitrea, Mimics
Kórtörténeti rendszerek: Cerner, Allscripts
Képtárolók (az 1. 2. képalkotók mögé): Agfa HealthCare IMPAX, GE Healthcare Centricity PACS
Radiológiai rendszerek: Varian ARIA Oncology Information System, Philips IntelliSpace RIS
Laboratóriumi rendszerek: Sunquest, Cerner Millennium PathNet, Orchard Harvest LIS
Gyógyszertári rendszerek: McKesson EnterpriseRx, Epic Willow
Robotasszisztált műtétek rendszerei: da Vinci Surgical System Console, EndoWrist Instrument Control, Firefly Fluorescence Imaging System
EEG rendszerek: BrainVision Analyzer, EEGLAB
Vérképelemző rendszerek: Roche cobas b 221, Sysmex XN-3000, Alfa Wassermann ACE
EKG rendszerek: MUSE Cardiology Information System, Philips IntelliVue, Mortara ECG Connection
Vércukormérők: FreeStyle Auto-Assist, Ascensia Diabetes Care, Accu-Chek Connect, OneTouch Reveal
És ez csak a jéghegy csúcsa volt, rengeteg rengeteg más rendszer tartozik még az "orvostechnológia" alá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!