Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Van értelme a leetcode-nak?

Van értelme a leetcode-nak?

Figyelt kérdés
Ha valakinek van BSc diplomája, és dolgozik a szakmában, attól még van értelme csinálgatni a leetcode-ot? Hasznára válik a későbbiekben szerinted?
2023. febr. 4. 19:50
A kérdező szavazást indított:
Van értelme
Nincs értelme
13 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
24%
Mintha azt kérdeznéd, hogy van-e értelme sportolni, ha már úgyis egészséges vagy.
2023. febr. 4. 20:07
 2/8 anonim ***** válasza:
63%
Agytornának mindenkép hasznos.
2023. febr. 4. 20:57
 3/8 anonim ***** válasza:
11%

Őszintén, halvány lila fogalmam sincs mi ez, szóval mivel még ezidáig nem haltam éhen és a munkámat is el tudtam látni, valószínűleg egyáltalán nem eszenciális, hogy ezzel foglalkozz.

De ha téged leköt, érdekel, hasznosnak érzed, akkor nyugodtan csináld, ártani biztosan nem árt. Nem csak olyan dolgokkal kell foglalkozni az életben, amiket konkrétan egy hasznos cél érdekében teszel.

2023. febr. 4. 21:17
 4/8 anonim ***** válasza:
76%

Azért nincs értelme, mert elég tapasztalatot szerzel a munkád során, ami fejlődni neked bőven elég, sőt sokkal jobb, mint leetcode. Otthoni gyakorlásra pedig mindenképp szintedhez megfelelő project a legjobb.

Leetcode az interjúkra hasznos, bár ez természetesen cég és szint függő, de jobb helyekre szokás valami sz*patós feladatot adni, amit csak leetcode-os tapasztalattal fogsz tudni a legnagyobb eséllyel megfelelően megoldani.

2023. febr. 4. 21:21
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Én annak nem látom sok értelmét ha betöltötted azt a munkakört amit szerettél volna (pl: szoftverfejlesztő), hogy a napi 8 óra munka után még leülj gyakorlás szempontjából leetcode feladatokat oldogatni. Ha nagyon motivált vagyok hogy munkaidő letelte után dolgozzak akkor inkább a munkámhoz kapcsolódó dolgokban mélyülök el, nem random feladatokat oldok meg.

Persze nem lebeszélni akarlak róla, ha neked ez okoz örömet akkor hajrá, csináld nyugodtan, hátrányod nem lesz belőle, de ahhoz hogy szintet ugorj nem szükséges a leetcode. Ha pedig úgy érzed hogy a munkád során semmit nem fejlődsz akkor bizony gond lehet a munkahellyel, érdemes megfontolni a váltást valami komolyabb helyre ahol jól tudsz szakmailag fejlődni

2023. febr. 4. 22:01
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ mi a célod vele. Ha pl. valamelyik top hedge fundhoz akarsz menni algo devnek, vagy kompetitív programozás irányába elindulni, vagy szinten tartani magad interjúkra, vagy csak simán szeretsz megoldani ilyen jellegű feladatokat, akkor van.
2023. febr. 4. 22:51
 7/8 NTBS ***** válasza:
100%
Van. Ha téged érdekel és szereted csinálni.
2023. febr. 5. 07:02
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Közvetlen haszna nem sok van, de játéknak szerintem jópofa. Meg jó egónövelés amikor megcsinál az ember egy hard feladatot puskázás nélkül:) Az biztos, hogy több értelme van mint Fortniteozni.
2023. febr. 5. 12:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!