Python kód írás hogyan?
Sziasztok nekem egy Python kódra lenne szükségem már lassan 2 napja szenvedek hogy tudjak írni egy scraper kódot de sehogy se tudom megcsinálni.
erről az oldalról lenne szó : [link]
Amit szeretnék : a szállodák nevét scrapelni és a hozzá tartozó emailt ami a "Porträt" fülön érhető el
Kérlek segítsetek válaszokat köszönöm
import requests
from bs4 import BeautifulSoup
url = " [link]
response = requests.get(url)
soup = BeautifulSoup(response.content, "html.parser")
hotel_names = [item.text for item in soup.find_all("h2", class_="card-heading pull-left")]
print(hotel_names)
Én inkább a "result" osztályú blokkokat válogatnám ki:
results = soup.find_all(class_='result')
majd azokon végigiterálva
for result in results:
kigyűjteném egy listába a blokk alján levő sávban a "Porträt" linkek href attribútumait:
portrat_link = result.find(class_='bottom-links').find_all(class_='bottom-links-item')[0].find('a')['href']
portrat_links.append(portrat_link)
majd ezen linkeken egyenként végigmenve gyűjteném ki a hotel nevét és az e-mail címeit:
hotel_name = soup.find(class_='card-heading').find_all('div')[0].text
hotel_mail = soup.find(class_='mail').find('a').text.replace('\u200b', '')
arra ügyelve, hogy a lekérések között hagyjak némi késleltetést:
time.sleep(3)
hogy ez ne zavarja az oldal elérését.
Köszönöm a válaszod még kezdő vagyok pythonban
ezt sikerült csinálnom :
import requests
from bs4 import BeautifulSoup
import time
url = " [link]
response = requests.get(url)
results = soup.find_all(class_='result')
portrat_links = []
for result in results:
portrat_link = result.find(class_='bottom-links').find_all(class_='bottom-links-item')[0].find('a')['href']
portrat_links.append(portrat_link)
hotel_info = []
for link in portrat_links:
response = requests.get(link)
hotel_name = soup.find(class_='card-heading').find_all('div')[0].text
hotel_mail = soup.find(class_='mail').find('a').text.replace('\u200b', '')
hotel_info.append([hotel_name, hotel_mail])
time.sleep(3)
print(hotel_info)
Már egy héttel ezelőtt is volt ugyanehhez a topikhoz egy kérdésed. Vagyis az volt a kérdés kb., hogy csináljuk meg neked, mert nem tudod hogy kell.
Akkor is le lettem pontozva. Szóval itt sem mondod el, mi a tökömnek kell ez neked legálisan?
9: spammelni akarja őket mire kéne...
Egyébként olcsóbb egyszerűbb felmész darknetre, megfelelő kriptovaluáért tuti megvan valakinek már ez a lista, csak meg kell találni kifizeted és a tied. sőt spambotot is kapsz annak a megírásával sem kell szívjál, mert láthatóan nem igazán értesz a programozáshoz. Ez lesz a következő kérdésed, hogy van egy marék szálloda email címed és szeretnél nekik hírlevelet(spam)-et küldeni, segítsünk. Hát nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!