Javascript --> tömb kezelés. Pontosan hogyan ?
Már 1 napja szívok vele de nem megy.
Téma: véletlenszerűen jönnek be adatok mint:
Sportautó - szine - piros
Sportautó - kereke - közepes
Traktor - szine - zöld
Traktor - kereke - nagy
Roller - szine - kanári
Roller - kereke - pici
Roller - meghajtás - human
Az, hogy milyen adat jön be, véletlenszerű, sőt mi több, előfordulhat hogy kétszer jön be ugyanaz csak a spotautó - szine - sárga , lesz a piros helyett. Akkor a sárgát kellene updatelni
És így, tovább, ezeket szeretném tárolni és kezelni úgy hogy listát tudjak készíteni a jármű fajtákról tehát az első paraméterről, majd ki tudjam listázni a járműhöz tartozó összes paraméter fajtát és értékét.
Több megoldással kisérleteztem, eredménytelenül, a táblázat megoldható de körülményes, ennyi erővel minden számomra érdekes paraméternek adok egy számot és külön vátozókban kezelgetem azt megoldom, de mivel frappánsabb megoldást akarok megtanulni ezért nem így akarom megoldani
a számomra kellemes megoldás ez lenne:
jarmudb [fajta,jellemzo] = ertek;
Ennek a szintantikáját nem találom, amit elfogad, sőt fontos lenne hogy a hivatkozásnál már a "sportautó - szine" megnevezéssel tudjak rá hivatkozni.
voltak kisérleteim, de például egy
jarmudb["sportauto","szine"] = "piros";
jarmudb["traktor","szine"] = "sarga";
esetén a
console.log (jarmudb["sportauto","szine"]);
lazán visszadobta a sárga eredményt, mindenféle hibaüzenet nélkül.
erre van valami elegáns megoldás ?
10: köszönöm, köszönöm. A példáddal sokkal többet tanultam mint több óra tutorial olvasással.
És tökéletesen kitaláltad azt hogy mit szeretnék, főleg úgy, hogy én se tudtam hogy pontosan mit akarok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!