Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Javascript --> tömb kezelés....

Javascript --> tömb kezelés. Pontosan hogyan ?

Figyelt kérdés

Már 1 napja szívok vele de nem megy.

Téma: véletlenszerűen jönnek be adatok mint:

Sportautó - szine - piros

Sportautó - kereke - közepes

Traktor - szine - zöld

Traktor - kereke - nagy

Roller - szine - kanári

Roller - kereke - pici

Roller - meghajtás - human

Az, hogy milyen adat jön be, véletlenszerű, sőt mi több, előfordulhat hogy kétszer jön be ugyanaz csak a spotautó - szine - sárga , lesz a piros helyett. Akkor a sárgát kellene updatelni

És így, tovább, ezeket szeretném tárolni és kezelni úgy hogy listát tudjak készíteni a jármű fajtákról tehát az első paraméterről, majd ki tudjam listázni a járműhöz tartozó összes paraméter fajtát és értékét.

Több megoldással kisérleteztem, eredménytelenül, a táblázat megoldható de körülményes, ennyi erővel minden számomra érdekes paraméternek adok egy számot és külön vátozókban kezelgetem azt megoldom, de mivel frappánsabb megoldást akarok megtanulni ezért nem így akarom megoldani

a számomra kellemes megoldás ez lenne:

jarmudb [fajta,jellemzo] = ertek;

Ennek a szintantikáját nem találom, amit elfogad, sőt fontos lenne hogy a hivatkozásnál már a "sportautó - szine" megnevezéssel tudjak rá hivatkozni.

voltak kisérleteim, de például egy

jarmudb["sportauto","szine"] = "piros";

jarmudb["traktor","szine"] = "sarga";

esetén a

console.log (jarmudb["sportauto","szine"]);

lazán visszadobta a sárga eredményt, mindenféle hibaüzenet nélkül.

erre van valami elegáns megoldás ?

2023. febr. 1. 09:37
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
#10-es csinos
2023. febr. 1. 13:08
 12/12 A kérdező kommentje:

10: köszönöm, köszönöm. A példáddal sokkal többet tanultam mint több óra tutorial olvasással.

És tökéletesen kitaláltad azt hogy mit szeretnék, főleg úgy, hogy én se tudtam hogy pontosan mit akarok.

2023. febr. 1. 14:48
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!