Javascript --> tömb kezelés. Pontosan hogyan ?
Már 1 napja szívok vele de nem megy.
Téma: véletlenszerűen jönnek be adatok mint:
Sportautó - szine - piros
Sportautó - kereke - közepes
Traktor - szine - zöld
Traktor - kereke - nagy
Roller - szine - kanári
Roller - kereke - pici
Roller - meghajtás - human
Az, hogy milyen adat jön be, véletlenszerű, sőt mi több, előfordulhat hogy kétszer jön be ugyanaz csak a spotautó - szine - sárga , lesz a piros helyett. Akkor a sárgát kellene updatelni
És így, tovább, ezeket szeretném tárolni és kezelni úgy hogy listát tudjak készíteni a jármű fajtákról tehát az első paraméterről, majd ki tudjam listázni a járműhöz tartozó összes paraméter fajtát és értékét.
Több megoldással kisérleteztem, eredménytelenül, a táblázat megoldható de körülményes, ennyi erővel minden számomra érdekes paraméternek adok egy számot és külön vátozókban kezelgetem azt megoldom, de mivel frappánsabb megoldást akarok megtanulni ezért nem így akarom megoldani
a számomra kellemes megoldás ez lenne:
jarmudb [fajta,jellemzo] = ertek;
Ennek a szintantikáját nem találom, amit elfogad, sőt fontos lenne hogy a hivatkozásnál már a "sportautó - szine" megnevezéssel tudjak rá hivatkozni.
voltak kisérleteim, de például egy
jarmudb["sportauto","szine"] = "piros";
jarmudb["traktor","szine"] = "sarga";
esetén a
console.log (jarmudb["sportauto","szine"]);
lazán visszadobta a sárga eredményt, mindenféle hibaüzenet nélkül.
erre van valami elegáns megoldás ?
lehet hogy félreérthető voltam, átnéztem a kérdésemet:
véletlenszerűen jönnek be adatok helyett, véletlenszerűen jönnek be véletlen adatok.
Tehát a program írásakor nem tudom hogy troli vagy roller jön be, nem tudom hogy a színéről lesz e szó vagy a kerekei számáról.
tehát nem írhatom be azt, hogy
jarmudb.sportkocsi.szin mert nem tudom hogy ilyen adat lesz e. A program futásakor jönnek ezek létre.
Json array?
Bár nem használtam még, de elvileg menne
azaz egy sub array lenne maga ahova a tulajdonságok és tulajdonság értékeket raknád.
Az alsó példát nézném.
A jármű tulajdonságai se fixek.
csak a struktura fix, hogy vannak járművek aminek a neve bármi lehet, van tulajdonság ami bármi lehet, és van értéke ami bármi lehet.
Mivel az adatok változóak, és az érkezésük sorrendje is változó, ezt hogy tudjam kezelni még az asszociativ része is belezavar.
De az ötleteléseitekkel úgy néz ki közelebb kerültem a célhoz mivel ez így jónak tűnik:
let changedparm ={};
let devicename = "lilatrabant";
let inputprop = "szine";
changedparm[devicename] = new Map();
changedparm[devicename].set("szine", "lila");
console.log (changedparm["lilatrabant"].get("szine"));
changedparm[devicename].set(inputprop, "kék");
console.log (changedparm["lilatrabant"].get("szine"));
}
7: köszönöm ezt is megnézem, mert ilyesmit képzeltem el. Ezen is átrágom magam. Eredetileg az adatokat ahonnan küldöm ott json-ban vannak tárolva csak a kcisi az átküldhető block méret ezért szépen szétbontottam őket.
De végülis a cél hogy rájöjjek milyen megoldások léteznek :)
Szimplán objektum használatával:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!