Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Javascript --> tömb kezelés....

Javascript --> tömb kezelés. Pontosan hogyan ?

Figyelt kérdés

Már 1 napja szívok vele de nem megy.

Téma: véletlenszerűen jönnek be adatok mint:

Sportautó - szine - piros

Sportautó - kereke - közepes

Traktor - szine - zöld

Traktor - kereke - nagy

Roller - szine - kanári

Roller - kereke - pici

Roller - meghajtás - human

Az, hogy milyen adat jön be, véletlenszerű, sőt mi több, előfordulhat hogy kétszer jön be ugyanaz csak a spotautó - szine - sárga , lesz a piros helyett. Akkor a sárgát kellene updatelni

És így, tovább, ezeket szeretném tárolni és kezelni úgy hogy listát tudjak készíteni a jármű fajtákról tehát az első paraméterről, majd ki tudjam listázni a járműhöz tartozó összes paraméter fajtát és értékét.

Több megoldással kisérleteztem, eredménytelenül, a táblázat megoldható de körülményes, ennyi erővel minden számomra érdekes paraméternek adok egy számot és külön vátozókban kezelgetem azt megoldom, de mivel frappánsabb megoldást akarok megtanulni ezért nem így akarom megoldani

a számomra kellemes megoldás ez lenne:

jarmudb [fajta,jellemzo] = ertek;

Ennek a szintantikáját nem találom, amit elfogad, sőt fontos lenne hogy a hivatkozásnál már a "sportautó - szine" megnevezéssel tudjak rá hivatkozni.

voltak kisérleteim, de például egy

jarmudb["sportauto","szine"] = "piros";

jarmudb["traktor","szine"] = "sarga";

esetén a

console.log (jarmudb["sportauto","szine"]);

lazán visszadobta a sárga eredményt, mindenféle hibaüzenet nélkül.

erre van valami elegáns megoldás ?

2023. febr. 1. 09:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
79%
Ott hibás az elképzelés, hogy a tulajdonságoknak nem tömbelemeknek kéne lenniük, hanem propertyknek.
2023. febr. 1. 09:52
 2/12 A kérdező kommentje:
igen, tisztában vagyok vele, pont ezért is tettem fel a kérdésemet, mert nem tudom hogyan kellene megoldani.
2023. febr. 1. 10:26
 3/12 anonim ***** válasza:
Mappelném a tulajdonságokat.
2023. febr. 1. 10:39
 4/12 A kérdező kommentje:

lehet hogy félreérthető voltam, átnéztem a kérdésemet:

véletlenszerűen jönnek be adatok helyett, véletlenszerűen jönnek be véletlen adatok.

Tehát a program írásakor nem tudom hogy troli vagy roller jön be, nem tudom hogy a színéről lesz e szó vagy a kerekei számáról.

tehát nem írhatom be azt, hogy

jarmudb.sportkocsi.szin mert nem tudom hogy ilyen adat lesz e. A program futásakor jönnek ezek létre.

2023. febr. 1. 10:41
 5/12 anonim ***** válasza:
De az fix, hogy egy járműnek milyen tulajdonságai vannak, nem?
2023. febr. 1. 11:01
 6/12 anonim ***** válasza:
De az fix, hogy a jármű neve, majd annak egy tulajdonsága és utána a a tulajdonság értéke jön be? Azaz 3 összefüggő adatot kapsz, csak nem tudod, hogy azt most éppen mi lesz?
2023. febr. 1. 11:04
 7/12 anonim ***** válasza:

Json array?

Bár nem használtam még, de elvileg menne

azaz egy sub array lenne maga ahova a tulajdonságok és tulajdonság értékeket raknád.

[link]

Az alsó példát nézném.

2023. febr. 1. 11:14
 8/12 A kérdező kommentje:

A jármű tulajdonságai se fixek.

csak a struktura fix, hogy vannak járművek aminek a neve bármi lehet, van tulajdonság ami bármi lehet, és van értéke ami bármi lehet.

Mivel az adatok változóak, és az érkezésük sorrendje is változó, ezt hogy tudjam kezelni még az asszociativ része is belezavar.

De az ötleteléseitekkel úgy néz ki közelebb kerültem a célhoz mivel ez így jónak tűnik:

let changedparm ={};

let devicename = "lilatrabant";

let inputprop = "szine";

changedparm[devicename] = new Map();

changedparm[devicename].set("szine", "lila");

console.log (changedparm["lilatrabant"].get("szine"));

changedparm[devicename].set(inputprop, "kék");

console.log (changedparm["lilatrabant"].get("szine"));

}

2023. febr. 1. 11:20
 9/12 A kérdező kommentje:

7: köszönöm ezt is megnézem, mert ilyesmit képzeltem el. Ezen is átrágom magam. Eredetileg az adatokat ahonnan küldöm ott json-ban vannak tárolva csak a kcisi az átküldhető block méret ezért szépen szétbontottam őket.

De végülis a cél hogy rájöjjek milyen megoldások léteznek :)

2023. febr. 1. 11:27
 10/12 anonim ***** válasza:

Szimplán objektum használatával:

[link]

2023. febr. 1. 12:35
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!