Excel probléma?
Meg lehet oldani excel-ben a következő feladatot? Függöleges oszlopban a nevek, vízszintes sorban a hónap napjai. Tehát oszlopban lefelé 18 név, vízszintesen 31 nap. Ebből lesz egy 18x31 cellás táblázat.
A táblázatban a nevek sorában az adott naphoz bekerül egy "SZ" betű, tehát Szabó Géza pl. január 10-én szabadságon lesz. Viszont lehetséges hogy az adott hónapban akár 2-3-4 napot is lesz szabadságon, így több cellába is bekerül az "SZ" betű.
Most jön a kérdés! Meg lehet csinálni azt, hogy a nevek sorában a végén, tehát a táblázaton kívülre egy cellábakigyűjtse mely napokon van szabadságon az illető? Elég ha csak az hogy hanyadikán, pl. 10, 17, 25.
A darabteli fügvénnyel az "SZ" betűket össze tudom adatni, de a dátumok kigyűjtéséről fogalmam sincs.
Valaki tudna ebben segíteni?
Köszönöm!
Persze ha nem "sz" lenne - hanem a nap száma a cellába.
Akár "ha" "szám" "összefűz" irányból megközelítheted.
Vagy írsz makrót, ami megcsinálja. amit szeretnél.
Mennyit szánna a projektre a munkáltató?
Éves szinten legalább 24 munkaórát jelent a manuális folyamat elvégzése.
Mint írtam, makró az ami gépesítené a feldolgozást...
1 táblázat 1 munkalapján van az adathalmaz?
1 táblázat több munkalapján?
Esetleg több táblázatban?
Van akadálya 1 táblázatba vinni az összes dolgozót?
Ezt futás alatt kellene beszippantani, vagy adatszolgáltató biztosítani tudná?
Több száz név esetén van valamilyen egyedi azonosító is? Taj, Adó, törzs? (Kovács 1 István, Kovács 2 István)
Lehet egyéb adat is a hónap napja mezőben?
Csak azon dolgozók adatait kell feldolgozni, akik "SZ" szabadságon voltak?
Történik további feldolgozás az "SZ" halmazzal? E-mail, betöltés valami adatbázisba, nyomtatás? Milyen formátum lenne?
Lehet érdemesebb lenne külön SzabadságonVoltak nevű munkalapra íratni az "SZ" összesítést...
Az ElsőDolgozó-Hónapelsőnapja mindig azonos pozícióban van?
"Meg lehet oldani táblázatban a következő feladatot?"
Mindent meg lehet oldani... Kérdés hogy megéri-e!
A függvény sortörés nélkül:
=SZÖVEGÖSSZEFŰZÉS(", ";IGAZ;SZŰRŐ($B$1:$AF$1;B2:AF2="sz";""))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!