Programozni tanuláshoz milyen laptopot érdemes vásárolni?
Bármit.
Mire eljutsz olyan szintre, hogy olyan projecteket futtatsz vagy fejlesztesz, amihez komolyabb laptop kéne bőven dolgozni fogsz és kapsz az adott cégtől hozzá megfelelő munkaeszközt.
A thinkpad olcsó és multik is sokat használják, de ha nem fontos a windows és van pénzed akkor a macbookok nagyon jók, én nem tudnék mással dolgozni pl, de persze preferencia kérdése.
Mindegy min programozol amúgy, csak legyen jó a procija meg legyen elég ramod. Gondolom nem modelleket fogsz tanítgatni, így vidikari kb teljesen mindegy.
Én egy olyanon tanultam meg, amin egy régi játék sem ment, mert összefosta magát tőle.
Mire lesz értékelhető tudásod, úgyis vehetsz új laptopot, mert eltelik 3-4 év. Na, annál majd tudni fogod, hogy milyen teljesítményre van szükséged.
Én is akkor vettem egy komolyabb gépet, mikor 3 napig futott a gép, hogy feltanítsa a neurális hálót. Akkor éreztem, hogy jogos a vétel.
Szerintem fontold meg a brit/amerikai kiosztást. Ezeken fontos szimbólumok nincsenek úgy elrejtve. Az előbbi gomb-elrendezése azonos a magyarral, de ékezetes karaktereket újabban nem csak kiosztásváltással tudsz írni Windows alatt. Van egy PowerToys nevű program, és annak egy Quick Accent nevű része, ezt másoknak is ajánlom. Ezzel a normál, ékezet nélküli karakterrel tudsz bevinni ékezeteseket, ha mellette lenyomsz egy nyilat, vagy space-t is. Később talán lesz más megoldás is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!