Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Szkriptírásnál is érdemes oop...

Szkriptírásnál is érdemes oop elveket követni és osztályhierarchiát használni, ha tiszta kódot akarok írni?

Figyelt kérdés

A feladat alapján nem érzem indokoltnak, inkább csak túlbonyolítaná a kódot, de nem vagyok benne biztos, hogy nem csak én vagyok barbár.

A szkript egy fájlból olvas be adatokat és azokból készít riportokat. Gyakorlatilag olyan, mint egy jupyter notebook, csak automatikusan lefut a háttérben és a riportokat fájlba menti. Van egy rakás függvényem és egy egyszerű adatszerkezetem, amit szinte mind használ.

2023. jan. 16. 21:46
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Jól látod. Az OOP is csak egy eszköz, de nem univerzális. Sok esetben(sőt, valakik szerint a legtöbb esetben) felesleges/káros.
2023. jan. 16. 21:50
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Most bizonyára sokaknak nem lesz szimpatikus, amit mondok, de én - és még sokan a szakmában - úgy gondolom, hogy az OOP-szemlélet igazából egy adott bonyolultsági szint felett lesz igazán előnyös. Egy apró szkriptecskéhez felesleges OOP-t használni, a feladat bonyolultsága nem indokolja, és kisebb feladatoknál nem is hatékony. Persze, ha valakinek ez a mindene, nyugodtan írja meg objektum-orientáltan, de ilyen kis feladatoknál ez egyáltalán nem elvárás.
2023. jan. 16. 21:52
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Amit leírtál, arra pont a funkcionális programozás illik, ami manapság elég menő. De egy sima procedurális megoldás (ahogy csináltad) tökéletes szintén.
2023. jan. 17. 03:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!