Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ezt,hogy érdemes tárolni,...

Ezt,hogy érdemes tárolni, ilyenkor új táblában érdemes ezeket tárolni vagy elég,ha a user táblában tárolom?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tervezek, egy egyszerübb online stratégiai játékot.

Amin egyelőre van egy USER táblám.

[link]

és majd a késöbbiekben szeretnék fegyvereket,és autókat!

Akkor azokat egy új táblába tárolja, vagy elég,ha user táblát bővítem?

Nyilván a fegyver majd ad a karakternek + támadási,és védelmi pontokat!(ezen a harci rendszeren még gondolkozom)

2023. jan. 16. 18:17
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Minden entitást külön táblában érdemes tárolni, de nyílván ettől még az egyszerűségre kell törekedni.

A te esetedben viszont mindenképp külön tábla kellene, mert egy autónak gondolom lesz több tulajdonsága is ugyan így a fegyvernek, meg feltételezem egy usernek több autója és fegyvere is lehet(?).

Persze megoldható minden egy táblában:D de ha lehet több autó/fegyver akkor már biztosan célszerűbb a külön tábla, viszont ha nem lehet én akkor is ajánlám, szerintem sokkal átláthatóbb lenne.

2023. jan. 16. 18:36
 2/4 A kérdező kommentje:

Lehet több autója, viszont csak 1 lehet mindig az adott felhasználónál, a többi egy "garázsban" parkol.

Viszont azt egyelőre nem értem,hogy ha van nekem két táblám, ugye user,és car.

Lesz egy profile.php fájlom,ott ugye kiíratom az adott belépett felhasználó adatait, és szeretném majd az autót is kiíratni(pl audi s8),és ha fölé viszem a kurzort akkor megjelenjen a kép a ami ugye a car táblában van tárolva, hogy lehet ezt így összefűzni?

2023. jan. 16. 18:42
 3/4 anonim ***** válasza:
65%

Kicsit nagy fába vágtad a fejszéd.

Gyakorold egyszerűbb példákon a php-t, adatbáziskezelést, satöbbit.

2023. jan. 16. 20:52
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
A kulcsszó amit keresel a JOIN.
2023. jan. 16. 21:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!