Hogyan kellene megközelíteni a problémát? - Kvíz
Tehát, egy kalkulátort szeretnék készíteni. Ehhez, nyilván meg kell adni különböző adatokat. Vegyünk például egy ilyet: - "Melyik kutyafaj illik hozzád"
Például, Családos vagy-e, mennyi időd van vele foglalkozni, hol tartanád stb..
Az egy jó megközelítés lehet, hogy mindegyik kérdés minden válaszához rendelek értékeket, és ez alapján több változó értékét állítgatom? A végén azt jelenítem meg, amelyik az értékek alapján legközelebb van az előre definiált értékekhez?
Vagy ennek van valami neve?
Köszi
ez szerintem nem rossz
még most eszembe jutott vmi amit nincs kedvem leírni, meg nem is biztos, hogy működik úgyhogy inkább maradj ennél
Attól függ mi a cél. Nincs exact jó megoldás semmilyen problémára, csak közelíteni lehet, amit elfogad a másik fél vagy önmagad.
Probléma attól probléma, mert nem 1+1=2 feladvány, hanem 1000+1 módon megoldható (ha megoldható).
Most válaszolhatok, meg más is, mindenki máshogy fogja megközelíteni és/vagy implementálni. Ember legyen a talpán, hogy megmondja melyik rossz funkcionálisan, ha mind elvégzi a kívánt működést. (A nem funkcionális követelményeket nem figyelembe véve.)
Szóval, inkább nem mondok semmilyen megközelítést, mert akkor az én gondolatmenetemen haladnál tovább.
Ez tulajdonképpen egy data science probléma, aminél alkotsz egy modellt és a modell kiköpi neked hogy mi a legvalószínűbb válasz az eddigi megadott adatok alapján.
Nem túl tudományos esetben minden válaszhoz hozzárendelhetsz egy pontot, amiket egy táblázatból/mátrixból szedsz ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!