Hogy álljak neki a munkakeresésnek?
Felmész bármelyik állásportálra (indeed, linkedin, glassdoor stb.) és beadod a jelentkezésedet.
Vagy rangsorolod a neked tetsző cégeket és körülnézel, milyen lehetőségek vannak náluk. Megnézed az állásportálukat, felhívod a HR-t stb.
Előtte persze rendesen megcsinálod a LinkedIn-edet.
Én már kb 1 éve írom, hogy mely cégek foglalkoznak azzal a technológiával, amivel én is foglalkozom és amiben van munkatapasztalatom.
Az oldalukon jelentkezgetek én is most, de még diákként pici munkatapsztalattal.
Azt veszem észre ahogy nézetegem a pozíciókat, hogy nagyon sok cég nem hirdet aktívan, de ha rámész az oldalukra, akkor ott tudsz jelentkezni.
Például most van 2 cég is, ahol úgy interjúzom, hogy amúgy sehol sem találtam álláshirdetést, csak még régebben felírtam, hogy ők számomra érdekesek és most csak a weboldalukon jelentkeztem és megy az interjú, mert nyílván mindenhova kell ember...
Ettől függetlenül még úgy is érzem, hogy most egy picit nehezebb a dolog, mert sok nagy cégnél hiring freeze van. A téli lelassulás, meg talán válság miatt is.
Én tavaly végeztem mérnökinfón, diplomaosztót követően profession / nofluffjobs oldalakon nézelődtem, végül 3 helyre adtam be, ahol szimpatikus volt a leírás és az elvárás egybeesett az általam ismert technológiák nagy részével.
Nekem nem volt se linkedin profilom se githubra feltöltött projectek - CV-be írtam az általam ismert technológiákat.
Én nehezebbnek gondoltam az elhelyezkedést, végül 2 cégnél interjúztam, az egyiknél több körös lett volna, de a 2. kör előtt a másik cégnél lebonyolítottam 1 körös interjút és kaptam egy olyan ajánlatot ami az elképzeléseimnek teljesen megfelelt (home office + pályakezdőhöz képest magas bér). A harmadik helyről is kaptam visszajelzést, hogy mehetek interjúra, csak ekkor már fixáltam a kezdésemet a másik helyen (amit azóta sem bántam meg) így azt visszamondtam.
Összességében nekem 2,5 hétig tartott az önéletrajz beadását követően junior teljes állású szoftverfejlesztő (C# back-end) pozíciót betölteni az önéletrajz beadásától a sikeres állásinterjúig. Egyébként ha ez jelent bármi előnyt: budapesti lakos vagyok, felsőfokú angol nyelvvizsgám van és a mérnökinfó diplomámat már kézhez kaptam amikor elkezdtem jelentkezni, szakmai tapasztalatom pedig 2 hónapos nyári munka "fejlesztőként" a szakmai gyakorlat igazolása miatt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!