Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ezzel a tudással El tudnék...

Ezzel a tudással El tudnék helyezkedni?

Figyelt kérdés

[link]

Egy ideje nézegetem ezt az oldalt, mindegyik kurzus 1-5 hónapig tart. Online tanulható, van amelyikhez alapfeltétel egy másik kurzus elvégzése, de diplomát nem igényel.

Viszonylag jó árat kérnek, több kurzus elvégzése is beleférne anyagilag.

Amit adnak a tanfolyamok elvégzése után a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszer által kiállított oklevelet adnak.

A kérdés: ha elvégeznék 3-4 fontosabb tanfolyamot pl: programozás, weblap készítés, akármi, el tudnék helyezkedni? A legtöbb hasonló munkakörben meghirdetett állás alapfeltétele a főiskola/diploma, ami nekem nincs. Angol nyelvtudásom biztos, viszont a tudásomat “csak” ezek a kurzusonkénti diplomák igazolnák. Van ennek értelme?

2023. jan. 4. 19:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nekem se tűnik egy nagy durranásnak.

De egyébként az udemy-t se annyira ajánlanám, ha már mindenképp videós kurzusokból akarsz programozni tanulni, akkor a youtube tele van ingyenes videókkal bármilyen témában, programozás alapjai, html, css, js, git, stb.

2023. jan. 7. 09:24
 12/15 anonim ***** válasza:

Essen már le nektek, hogy az magában pénzt ér, ha egy jól kidolgozott tematika szerint van elé tálalva a tudásanyag. Ahogy az is, ha menet közben van mellette valaki, aki segíti, akitől kérdezhet, aki szemmel tartja a fejlődését.

Az az ember, aki nulláról vagy majdnem nulláról indul, mit is kezdhetne azzal, hogy térdig gázol a szarabbnál szarabb yt videók között? Mert valljuk meg, ami ingyenes, az többségében annyit is ér. Hogy tudná egy kezdő megitélni, hogy mi a jó és mi nem?

2023. jan. 7. 12:40
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

11# Én egyetem / munka mellett is folyamatosan néztem udemy kurzusokat.

Az a baj, hogy témában ami túlmutat az abszolút kezdő szinten egy olyan frameworkkel, ami nem "sexy" a modern világban (pl.: Spring boot) többnyire nehéz vagy lehetetlen találni youtubeon jó tutorialt, ha meg van akkor esetek kb 95%-ban (itt tényleg nem túlzok, Springnél ez van) indiai srácok lesznek, ami önmagában nem baj, de ezeknek a minősége is sokszor olyan, hogy köszön egyet angolul, majd elkedzeni a saját nyelvén tolni és csak néha kihallod a szakszavakat.

Értem, hogy az alapokat vagy az éppen nyugaton nagyon populáris frameworkökhöz jó videó anyagok vannak, de ez látványosan nem a haladóbb témákra.

Pl.: Hogy kell Spring boot backend és Angular frontenddel Push notification-t implementálni? (Tudod, ami megjelenik telefonon, a widnows-on ott jobb oldalt felugró pici ablakok)

Erről sincs fent semmi a youtubeon, vagyis kb 2 használhatatlan videó.

Meg talán az egész neten 2 blog post.

Ekkor is hülyeség kifizetni 10 eurót a fejlesztői fizetésedből? Vagyis lemondani az aznapi ebédről és helyette inkább erre költeni?

2023. jan. 7. 12:52
 14/15 Gymnospermatophyta ***** válasza:

12:

Egy jó kurzusnál szerintem szintén megvan a tematika. Sőt olyan is van, ahol kérdezhetsz a készítőtől. De abban egyetértek, hogy alapvetően nem rossz az, ha van melletted valaki és tudsz rá támaszkodni.

" Mert valljuk meg, ami ingyenes, az többségében annyit is ér. "

Ezzel nem értek egyet. Jó, te sem mindenre mondtad, hanem a többségre. De rengeteg jó 3D/Unreal YT csatorna van, ahonnét lehet tanulni, ellesni dolgokat. Ok, ez nem programozás, de arról tudok nyilatkozni, amivel kábé képben vagyok. Szóval azért lehet találni olyan tartalmat, ami jó. Abban viszont egyetértek, hogy egy full kezdő segítség nélkül nem biztos, hogy ezeket megtudja találni és ki tudja szűrni.

2023. jan. 7. 19:46
 15/15 anonim ***** válasza:
Hát elég furcsa árképzés. Minimum egy BSc cdiplomát össze kéne hozni, mert az ma már alap a programozóknál. Ahol nem, az az IT üzemeltetés. Oda nem kell.
2023. febr. 5. 17:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!