Ezzel a tudással El tudnék helyezkedni?
Egy ideje nézegetem ezt az oldalt, mindegyik kurzus 1-5 hónapig tart. Online tanulható, van amelyikhez alapfeltétel egy másik kurzus elvégzése, de diplomát nem igényel.
Viszonylag jó árat kérnek, több kurzus elvégzése is beleférne anyagilag.
Amit adnak a tanfolyamok elvégzése után a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszer által kiállított oklevelet adnak.
A kérdés: ha elvégeznék 3-4 fontosabb tanfolyamot pl: programozás, weblap készítés, akármi, el tudnék helyezkedni? A legtöbb hasonló munkakörben meghirdetett állás alapfeltétele a főiskola/diploma, ami nekem nincs. Angol nyelvtudásom biztos, viszont a tudásomat “csak” ezek a kurzusonkénti diplomák igazolnák. Van ennek értelme?
Itt ránéztem 1-2 kurzusra és elégy gyengének és túlárazottnak tünnek.
Pl.: Rámentem a "porgramozás alapjai"-ra. 24 ezer egy 40 órás tanfolyam. Tök jól hangzik első ránézésre, majd rájössz, hogy itt nem 40 órányi videó anyagot árulnak, hanem inkább azt esztimálják, hogy neked 40 óra végig csinálni.
Majd ránéztem a konkrét tananyagra és egészen nevetséges milyen kevés dolog van benne.
Ezzel szemben 4.000 FT-ért a udemy-n veszel ténylegesen 40 órás kurzust, ahol egy adott programozási nyelvet elég mélyen bemutatja és kb a tanulási ideje legalább 120 óra, így megértesz mindent.
Udemy-n kb 50 ezer elköltésével és kb 1.000-1.500 óra befejtetéssel már kb-re eltudod érni a kezdő, junior szintet ahol már talán valaki felvesz, de még pici rá az esély.
"Amit adnak a tanfolyamok elvégzése után a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszer által kiállított oklevelet adnak."
Na ez az aminek semmi értéke nincs a munkaerőpiacon.
Ha semmiképp nem jöhet szóba egyetem akkor fektess be minimum 1500 órát az önképzésbe, ezalatt csinálj meg kurzusokat, oldj meg feladatokat, csinálj projektmunkákat, töltsd fel githubra majd add be a jelentkezést.
Egy diplomással szemben pályakezdő pozíciónál így is hátrányból indulsz de ha sikerül elhelyezkedned onnantól kezdve egyre kevésbé fog számítani hogy nincs diplomád. Esetleg akkor lehet hátrányod a későbbiek folyamán ha vmi vezető pozícióba szeretnél kerülni.
Nekem ez ilyen noname oldalnak tűnik. Nem vagyok programozó, más területen dolgozom, de nekem is szimpibb egy Udemy pl. hogyha hasonlókban gondolkodsz. Ez nagyon olcsó és a fentiek alapján nem véletlenül.
Sok esetben még a több százezres tanfolyamok (mármint amire elmész itthon és megcsinálod) is csak egy bizonyos alapot adnak, amit be kell gyakorolni és időt rá szánni utána még pluszban. Legalábbis más területen ez biztosan így van, de megmerem kockáztatni, hogy talán itt is van ez így. Annyi biztos, hogy a Udemy-s tipp nem rossz. :) Ott pedig az értékelések alapján is tudsz dönteni, melyekben érdemes elmélyülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!