Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Megéri-e nekem egy pythonos...

Megéri-e nekem egy pythonos képzés?

Figyelt kérdés
Röviden villamosmérnökként végeztem, 2,5 évig üzemeltetőként dolgoztam, nagy multiban, emellett pythonban lescripteltem, elég sok mindent, illetve rengeteg projekt feladatot oldottam meg. Heti 20 órát bele tudtam rakni 2éven át a programozásba(főleg java és python). Most kb 5 hónapja dolgozok python fejleszőként, de a cég nem támogat semmilyen képzést, pedig azt érzem, hogy én vagyok kb a leglassúbb. Mondjuk olyanokkal dolgozok együtt akiknek 4+ év python fejlesztői tapasztalata van. Szerintetek megéri egy 500 ezres pythonos képzés?(210 órás) A kódbázisunkat már átlátom kb 10 ezer sor szóval nem akkora nagy dolog csak nah.... a feature fejlesztésben, illetve a "bug hunting"-ban kicsit lassabb vagyok.

2022. dec. 20. 13:48
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy éri meg. Töltsd le a Robust Python illetve a Fluent Python c. könyveket, és gyakorolj.
2022. dec. 20. 14:02
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Ennek a pénznek a töredékéért vannak online színvonalas kurzusok.

Másrészt meg nem tudom mekkora szokott lenni egy átlagos pythonban írt szoftver kódbázisa, de 10 ezer sor az kb. tényleg semmi. Egy hét alatt kényelmesen át lehet nézni, ha pedig tisztában vagy a miértekkel meg az üzleti működéssel és érted, hogy a kód ami ott van, az mit csinál, onnantól a bugok megoldása kb. terápiás jellegű gyerekjáték.

2022. dec. 20. 14:45
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jobban jársz ha olvasod a dokumentumokat és gyakorolsz. Azért vagy junior mert még van hova fejlődnöd :D
2022. dec. 20. 14:51
 4/11 A kérdező kommentje:

Elkezdtem olvasni a Fluent Python könyvet, egész jónak tűnik, eddig csak a harmadik fejezetnél vagyok.

elméletben, igen a gyakorlatban azért nem mindig. Megtalálni, hogy mit kell átírni az oké, de tudnak az architektek nálunk kitalálni szép kis feladatokat.

Elkezdtem új modulokat felfedezni. pl.:numpy, matplot illetve networkinges modulokat is olvasgatok, valóban segít ráérezni a python programozási nyelv logikájára.

2022. dec. 20. 15:36
 5/11 anonim ***** válasza:

Ez egy nem rossz kurzus, várj egy pár napot amíg lemennek a kurzusok $12-ra és addig is pillants bele: [link]

Olyan dolgokra fókuszál, amiket a kezdő kurzusok nem tanítanak.

2022. dec. 20. 15:39
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

"Heti 20 órát bele tudtam rakni 2éven át a programozásba(főleg java és python)."

20*52*2 = 2080

Ha beleraktál 2000 órát programozásba úgy hogy "rengeteg projektfeladatot" oldottál meg + multiban írtál scripteket + 5 hónapja vagy fejlesztő szerinted ezen mennyit segítene egy 210 órás pénzlehúzós gyorstalpaló ahová olyanok ülnek be akik egy Hello worldot képtelenek kiíratni a képernyőre?

Most te vagy önbizalomhiányos vagy azért érzed magad lassabbnak az átlagos ugyanennyi tapasztalattal rendelkező fejlesztőktől (ne seniorokhoz hasonlítsd magad!) vagy egyszerűen nem neked való a programozás (de akkor legalább megspórolsz magadnak 500k forintot, mert egy kurzus elvégzése semmit nem fog javírani a helyzeten).

2022. dec. 20. 15:56
 7/11 A kérdező kommentje:

az, hogy egy juniorhoz képest jó vagyok vagy sem erre, nem tudok válaszolni, mert rajtam kívül csak seniorokat vettek fel. Más fejlesztői állásinterjúkon is eljutottam az utolsó körig, szóval akkora baj nem lehet.

"gyorstalpaló ahová olyanok ülnek be akik egy Hello worldot képtelenek kiíratni a képernyőre?"

Ez is benne van a pakliban, hogy ott semmit nem tanulnék, meg az is, hogy rendszerezné egy kicsit a tudásomat.

"Most te vagy önbizalomhiányos"

Ez nem önbizalom kérdése, ha ér annyit egy ilyen tanfolyam, hogy juniorból gyorsabban leszek senior , az minimum havi szinten plussz 200-300 ezret jelentene, váltás esetén.(Ha ezt az időt 2 hónappal lecsökkentené 2*300 ezer) akkor ez egy értelmes befektetés. Viszont amennyibe tényleg csak hello world kiíratás folyik ott, akkor kidobott pénz. Ezért szerettem volna megtudni, hogy mennyit érnek az ilyen féléves képzések.

2022. dec. 20. 16:10
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező ezek a gyorstalpalók olyanoknak valóak akik 0 ról indulnak. Neked már dokumentációk, könyvek és projektek tudnak segíteni, de ezek mind elérhetőek az interneten.

Mivel seniorok vesznek körül így más a szint, ha valaki 4 éve programoz az bizony tudni fog trükköket, ehhez idő kell viszont hogy te ide eljuss.

2022. dec. 20. 16:24
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek a 8-assal. Kérdező szerintem egy kicsit engedd el ezt a témát. A python olyan, mint az angol nyelv. Könnyű eljutni egy konyhanyelv szintre, de utána profinak lenni gyakorlat kérdése.

Itt van például egy remek kurzus Design Patterns in Python címmel: [link]

Nem tudom, hogy van-e formális informatikai képzésed, de ha nincs, akkor például itt egyszerre üthetnél két legyet egy csapásra. (De mondom, várd meg amíg leértékelés van a Udemy-n, soha ne adj egy kurzusért $12-nál többet.)

Érdemes azután youtube-os vloggereket követni, pl. Tech with Tim, ArjanCodes, pl. https://www.youtube.com/watch?v=-ghD-XjjO2g&t=718s

Itt van egy rakat advanced python tutorial: https://www.youtube.com/playlist?list=PL7yh-TELLS1FuqLSjl5bg..

Vagy itt egy 5.5 órás: https://www.youtube.com/watch?v=HGOBQPFzWKo&t=54s

Ezek a kurzusok 200x jobbak, mint bármilyen félmilliós magyar csoda, és tök ingyenesek. A profik is így szedegetik össze a tudásukat.

... és még úgy, mint én, hogy látok egy nagyon profi kollégát, és egyszerűen code review-t kérek tőle. Küldök neki kódokat és együtt átnézzük. Nem szégyellem, hogy vannak jobbak nálam. ELEINTE vannak jobbak, mert hamar "leszívom" a tudásukat és utána én is jó leszek. :D Sőt direkt azt csinálom, hogy több kollégát is végigszkennelek, mindenkitől tanulok valami újat, utánanézek ők mit és hogy csinálnak, ha van számomra sötét terület, akkor keresek hozzá youtube vagy udemy kurzust, azt végigtolom...

Az már jó kezdet, hogy tovább akarsz tanulni, de ilyen magas szinten már ne keress "masterclasst". Sajnos egyenként kell összeszedegetni mindent.

2022. dec. 20. 16:34
 10/11 NTBS ***** válasza:
100%
Szerintem nem. Inkább szakkönyvek és sok gyakorlás.
2022. dec. 20. 16:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!