Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Melyik a jobb az unreal...

Melyik a jobb az unreal engine vagy a unity?

Figyelt kérdés

Az unreal engine nagyon látványos meg minden.

De a unity meg faék 1szerű, még én is meg értettem a működését...

2022. dec. 7. 22:46
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
A unity sokkal rugalmasabb meg érthetőbb. Pl egy unreal projectben nem nagyon írogatsz/használsz c# scripteket, de ez pl unityben teljesen használható.
2022. dec. 7. 22:49
 2/11 anonim ***** válasza:
63%

Kb olyan kérdés,hogy melyik jobb, a pizza vagy a hambi....

Kinek mi...

2022. dec. 8. 08:50
 3/11 anonim ***** válasza:
72%
Hát ez egy végtelenül értelmetlen kérdés lett.
2022. dec. 9. 01:11
 4/11 anonim ***** válasza:
72%
Unreal Engine-ben is tudsz kódolni, csak ott C++ban. Csak a szokás nagy úr, és ha nem lehet azt amit szeretnél, mert máshogy tervezék mások az engine-t, akkor máris nem jó. (Lásd, hogy megköpködted, hogy C#-ot nem használható.) Pedig elég szép számban jönnek ki játékok piacra az UE motorral.
2022. dec. 9. 06:09
 5/11 anonim ***** válasza:
73%

Ha nagyon szép és óriási játékot akarsz, akkor Unreal.

Unityben is lehet szép játékot csinálni, csak ott körülményesebb a megoldása. Viszont a C# nem feltétlen előny, hisz a garbage collector tud szép spike-okat okozni, sőt könnyen tele lehet szemetelni a rendszert, lásd minden framenél 800 új Vector3 és társai. Persze ezek egy factoryval és újra használható objektumokkal jól redukálhatóak (ez persze el van rejtve a fejlesztők elől is, nem kell velük foglalkozniuk).

Cserébe a C++-nál az erőforrás management jobban a fejlesztőkre van bízva, szintén lehet nagy hülyeségeket csinálni és jól optimalizálni.

Ha valaki telefonos appot is szeretne, egyértelműen Unity. Nekem a C#, mobil app és a közösség miatt Unityre esett a választásom. Hiába érhető el unrealhez is sok dolog ingyen, eléggé sznob a közösség és tartják a markukat (ezt 2-3 unreales fejlesztőtől hallottam). Viszont mind2 motor alkalmas szép és jó játékok készítésére. Persze mind2 alkalmas a gányolásra, erőforrás pazarló indie játékok készítésére is.

Nem elég a motort ismerni, még rengeteg olyan lib, függőség.......van amiket jobb ismerni.

Én pl Unityben a UI-nak már talán a 3. vagy 4. verzióját látom. Saját megoldást akarok ami XML-ből rak össze UI-t (kb mint a webes környezetnél). Az az érzésem elég gyakran kell módosítanom és párhuzamosan több verziót is kezelnem. Sajnos ez egy nem kihagyható lépés nálam mind fejlesztői, mind felhasználói okokból. Jelenleg én még mindig az ECS alapokon levő UI-t támogatom, míg már kint van az XML CSS alapú új irány is.

Szóval, ha egy motort mellett leraktad a voksodat, rengeteget kell tanulnod és a tudásod avul folyamatosan ahogy fejlődik a motor.

Bármelyiket választod készülj fel erre.

2022. dec. 12. 01:19
 6/11 A kérdező kommentje:

Szépen ide okoskodtad a nagy semmit utolsó.

Most megmutattad, hogy így lehet szövegelni bármilyen tartalom nélkül.

"a tudásod avul folyamatosan"

Avul? Ilyen szó nincs is.

2022. dec. 12. 09:53
 7/11 anonim ***** válasza:
51%

Azért legalább a saját anyanyelvedet ismerhetnéd. Még csak nem is egy ritkán használt szóról van szó, a hétköznapi beszéd része.

[link]

2022. dec. 12. 09:57
 8/11 A kérdező kommentje:

Elavul igen, így ismerem. De avul? Így még soha se láttam.

Az mondjuk eddig is egyértelmű volt hogy csak egy b*zi okostojás vagy. 🙂

2022. dec. 12. 10:05
 9/11 anonim ***** válasza:
72%

Nem én írtam a választ, csak felhívtam rá a figyelmedet, hogy létezik ez a szó és eléggé általánosan használt.

Továbbá fingom sincs, hogy miért lesz valami okostojás attól, mert válaszol a kérdésedre. De tényleg, ilyen átmenet nélkül nekiállni anyázni, még egy magadfajta 10 éves vérpistikétől is ciki. Szálljál magadba édes egy öcsém, mert anyukád elveri a poppolódat, aztán nézhetsz.

2022. dec. 12. 12:03
 10/11 anonim ***** válasza:
84%
16 éves Verpistike játékot akar csinálni, meglátta,hogy van két Engine,ami jól néz ki, és még ő is le tudja tölteni őket, a Unityt meg is értette (értsd: elindított egy sample projektet, és sikerült kicserelnie egy modellt), és mikor kap egy választ,ami olyan szavakat tartalmaz,amiket nem ért, mint XML, meg UI,meg garbage collector, akkor leokostojasozza a válaszolót.
2022. dec. 13. 07:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!